Има хора, които се опъват на дивана, гледат няколко филма, наливат си шампанско и заспиват - преди да дочакат настъпването на новата година.

Това пътуване не е за тях. Приключенският полет от Сидни до Лос Анджелис на борда на най-бързия частен самолет на дълги разстояния в света е за купонджии, които искат да посрещнат 2017 г. с фанфари. И след това да повторят преживяването на другия край на света.

Пътуване назад във времето

Еднопосочното пътуване, предлагано от компанията PrivateFly, цели да предложи на пътешествениците възможността да отпразнуват 2017 г. в два кипящи от енергия града, като пътуват назад във времето от Сидни до Лос Анджелис. Часовата разлика между двата града е 19 часа.

Приключението обаче не излиза никак евтино. Еднопосочният полет със самолет G650ER струва около 191 000 долара, или около 10 600 долара на човек, ако 18 ентусиасти, желаещи да посрещнат Нова година два пъти, пътуват заедно.

До момента PrivateFly не е намерила желаещи за пътуването. Компанията предложи същия маршрут и миналата година, но макар пътешественици да проявиха интерес, никой не направи резервация.

Лукс в последната минута

Това не означава, че никой няма да прегърне идеята. Резервирането на частен самолет често става в последната минута. Това е едно от големите предимства на създаването на собствен график, казва Керъл Корк, директор на маркетинговия отдел на PrivateFly.

„На ежедневна база хората резервират четири-пет дни преди полетите. Много хора, резервиращи частен самолет, не обичат да планират предварително, така че няма да се изненадам, ако резервираме полети в самата новогодишна нощ“, казва Корк.

Пътешествениците сами организират партитата си в Сидни и Лос Анджелис, но полетът включва угощение на борда с изискано вино, шампанско и вкусни ястия.

Полетът с G650ER продължава 12 часа. Търговските авиокомпании летят за близо 14 часа и няма директни полети във време, което би позволило на пътуващите да отпразнуват Нова година два пъти.

За хората, които не могат да си позволят да похарчат 191 000 долара за еднопосочно пътуване от единия до другия край на земното кълбо, PrivateFly предлага по-евтини маршрути. Новогодишните предложения на компанията включват двупосочен полет за 12 души от Лос Анджелис до Хавай и двупосочен полет от Питсбърг до Ню Йорк за група от осем души.

Цените са 58 000 долара (4833 долара на човек) за полета от Ел Ей до Хавай и 5500 долара (690 долара на човек) за полета от Питсбърг до Ню Йорк.

Щастлива 2017 г., пътешественици!