Победата на Доналд Тръмп на президентските избори може да увеличи търсенето на имоти в Дубай, смятат професионалисти в сферата на недвижимите имоти.

Избирането на Тръмп беше изненада за мнозина и дори предизвика засилен трафик към канадския сайт за имиграция. Ако победата доведе до решението много американци да търсят спасение в чужбина, Обединените арабски емирства може да се окажат едно от местата, на което те ще търсят своя нов дом.

В действителност, според брокер от Propertytrader.ae, се наблюдава ръст на инвеститорския интерес след изборите.

“Докато през 2016 г. по запитвания американските граждани бяха на пето или шесто място, през ноември те са вече на трето място“, коментира Умер Али от propertytrader.ae. Според него това може и да е временен интерес, но така или иначе брокерите смятат да се възползват от него и ще се опитат да ги спечелят.

"Този вид реакция не е нещо необичайно, когато наблюдаваме рязка социална или икономическа промяна, когато има някаква несигурност в хората. Това може би е и желание за ново начало, което се изразява в броя на американците, които ще купуват в Дубай през следващата година или две," добавя Али. Той определя случващото се като интересен обрат от гледна точка на имотния пазар.

В Италия също се отчита „ефектът Тръмп", след като през последния месец инвестиционния интерес нарасна и тук.