Една от най-привлекателните черти на пътуването в първа класа е ексклузивният летищен салон, който обикновено предшества полета. Но не всички летищни салони са еднакви.

GVK Lounge на TFS Performa беше определен за водещия летищен салон в света на церемонията по раздаването на World Travel Awards 2016.

Той се намира на международното летище „Шхатрапати Шиваджи“ в Мумбай, Индия, и спечели наградата и миналата година. Лесно е да се види защо.

Business Insider ни отвежда на разходка в пищния GVK Lounge.

Дори входът на GVK Lounge е огромен.

Има отделни салони за бизнес класа, бизнес премиум класа и първа класа, като те са еднакво луксозни.

Има бар специално за пътуващите в първа и бизнес премиум класата и два бара в бизнес класата. Те предлагат всичко - от изискани вина и шампанско до ром.

Освен това пътуващите имат възможност да поръчват от изисканите ястия в менюто, за да се наслаждават и на храна с напитката си.

В летищния салон за първа класа има гурме ресторант, в който се предлагат ястия от индийската, азиатската, арабската кухня.

Салоните за бизнес премиум и бизнес класата също имат вкусен бюфет, а в бизнес премиум класата дори има място, където ястията се приготвят пред очите на клиентите и се пекат в глинена пещ. Тук може да се открие и уиски бар.

Как изглежда най-добрата хотелска стая в света? "Катара" е най-голямата хотелска стая в Италия

Има спокойни зони и частни стаи за срещи за хората, които искат да изключат напрежението или просто да поседнат и да погледат как самолетите кацат и излитат.

Бизнес центърът предлага на работещите пътешественици wi-fi, принтери, вестници и списания.

Пътниците могат да се наслаждават на персонализирани услуги, като портиер от Les Clefs d’Or, който носи златни ключове, за да покаже превъзходството си в сектора.

Портиерът може да резервира хотели, да организира събития и да помага във всичко, така че пътуването да протече гладко.

На последно място, но не по значение, пътниците имат на разположение зала за почивка с бани и СПА, в които се предлагат различни процедури.

На пътуващите в първа класа се предлага като бонус 30-минутен масаж, докато пътуващите в бизнес класата получават 15-минутен масаж.

Снимки: GVK