В последните години милиардерът филантроп Бил Гейтс прави Коледата на един човек малко по-специална, като участва в инициативата с размяна на подаръци Secret Santa на Reddit, съобщава Daily Telegraph.

Близо 60 000 потребители в 120 държави участват в размяната на подаръци, включително съоснователя на Microsoft, който тази година изпрати пълна кутия с дарове на жена на име Аерикс Лаурел.

Тя получила пакена чрез Fed Ex миналия петък сутрин и публикува снимки на невероятния жест на Гейтс в Reddit.

Пакетът съдържал около 10 опаковани подаръка:

Xbox One

Xbox Controllers

NES Classic Edition

Няколко DVD-та

Чорапи и пантофи Zelda

Пантофи в стил Хари Потър

Снимка на Аерикс, партньора й, кучето им и Бил Гейтс благодарение на Photoshop

В кутията имало и бележка от Гейтс, която гласяла:

„Скъпа Аерикс,

Не мога да повярвам, че твоят Secret Santa те е оставил без подарък миналата година. За да съм сигурен, че няма да изгубиш вяра в общността Reddit, опаковах няколко подаръка и се надявам, че ще ги харесаш. Има няколко видеоигри, на които да играеш, няколко неща, които да ти държат топло през зимата, и три от любимите ми филми да гледаш през празниците.

Освен това направих дарение от твое име на Code.org, което да даде на повече студенти шанса да изучават компютърни науки.

С най-добри пожелания от Сиатъл,

Бил Гейтс

P.S. Няма да мога да се консултирам със Sorting Hat, но мога да кажа, че си много умна, така че взех чифт пантофи Ravenclaw от Hot Topic".

„Бих искала да му изпратя благодарствена картичка или нещо такова. Имаше адрес на изпращача, но не съм сигурна, че ще достигне до него“, казва Лаурел пред Huffington Post.

Снимки: Reddit, Telegraph