В шест области е ограничено движението на автомобили към 11 часа, съобщиха от пресцентъра на агенция "Пътна инфрактруктура". Ограничението важи в областите Търговище, Русе, Силистра, Разград, Добрич и Шумен.

Температурите са в интервала от - 7 до + 3 С°. Времето е предимно облачно. Вали сняг и духа вятър в почти цялата страна. Пътните настилки са предимно заснежени, на места мокри, по усойните места заледени, почистени и обработени.

Части от магистралите Тракия и Хемус са затворени за движение на всички автомобили. За Тракия това е участъкът АМ от Зимница до Бургас. Разрешава се движението на всички МПС по магистралата в участъка от София до пътен възел Зимница (в близост до Ямбол).

Магистрала Хемус е затворена на територията на Област София за МПС над 12 т. Затворена е за всички МПС на територията на област Шумен и Варна.

Няма ограничение на магистралите Струма, Марица и Черно море, а по Люлин не се движат МПС над 12 т.

Затворени за движение са проходите Върбишки, Златишки, Троянски, Айтоски, Обзорски, Петрохан и Твърдишки.

Във връзка с непрестанните валежи от сняг в София, продължава изпълнението на нови обработки със смеси срещу заледявания, съобщава пресцентърът на Столична община.

Снегопочистващата техника извършва и избутване на снежна маса от уличните платна. Обработват се във всички райони улици и булеварди, по които се движи градски транспорт, както и опасни, стръмни участъци и основни улици в кварталите.

В момента на терен работят 70 снегопочистващи машини. Градският транспорт към този момент се движи по всички маршрути при зимни условия.

Опесъчаване се извършва в парк Витоша на пътя Драгалевци – Алеко и „Бояна – Златни мостове“.

Столичен инспекторат контролира работата. Шест екипа на дирекция Аварийна помощ и превенция подпомагат дейността и извършват обходи.