Оранжев код за валежи от сняг и силен вятър обявиха в 12 области в Източна България за утре, 10 януари. Предупреждението е в сила за областите Русенска, Разградска, Силистренска, Добричка, Шуменска, Търговищка, Варненска, Бургаска, Ямболска, Сливенска, Хасковска и Кърджалийска.

В тези райони се очаква нова снежна покривка от около 20 сантиметра, както и умерен до силен северен вятър, който може да причини и навявания.

В останалата част от страната кодът е жълт - заради ниски минимални температури. Той е в сила за Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, София-област, София-град, Пернишка, Кюстендилска и Благоевградска област. В шест области е обявен и жълт код за валежи от сняг, посочват още синоптиците. Това Великотърновска, Габровска, Старозагорска, Пловдивска, Смолянска и Пазарджишка област.

Утре минималните температури да са между минус 9 и минус 14 градуса, в отделни райони на Северна България и до минус 20 градуса. Максималните температури вече няма да са само минусови, но единствено в югоизточните райони, където се очаква да преминат 2-3 градуса над нулата. В останалата част от страната те ще са от минус 9 до минус 11 градуса.