Големите булеварди в столицата са изчистени, но вчера снеговалежът беше изключително интензивен, затова някои улици не бяха изчистени своевременно. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на пресконференция, излъчена на живо в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия.

"Искам да уверя, че ще наложим санкции на фирмите за местата, където не е изчистен снегът. Столична община ще плаща само за реално свършена работа", заяви кметицата на София.

Тя подчерта, че все пак известно забавяне е нормално заради сложната обстановка и фактът, че снегът във вторник вечер заваля обилно точно в час пик и трафика.

Фандъкова обяви, че тротоарите на улиците се чистят по график, но припомни, че чистенето пред жилищните блокове остава отговорност на гражданите.

В момента няма информация за столични квартали без електричество, а аварийните екипи работиха през цялата нощ и ще продължат в този режим, каза Фандъкова. "Най-важното е, че успяваме да запазим града проходим при зимни условия дори в крайните квартали", добави кметицата.