След като последната реч на американския президент Барак Обама предизвика истинска буря от споделяния и коментари в социалните мрежи, последният пост на държавния глава, който ще отстъпи Белия дом на Доналд Тръмп на 20 януари, се превърна в най-популярния му в Twitter.

"Благодаря ви за всичко. Последната ми молба е същата като първата. Моля ви да вярвате не в моята, а в собствената си възможност да правите промени", написа президентът. Постът беше цитиран от над 750 000 потребители и получи над 1.6 млн. лайкове.

Двата най-популярни поста на Барак Обама в Twitter са от 2015 г. Единият е за легализирането на еднополовите бракове в стратата, а другият за поевтиняването на висшето образование.

Президентът ползваше два акаунта в социалната мрежа - @POTUS е служебният му акаунт, той има повече от 13 млн. последователи. @BarackObama - с над 80 млн. последователи, пък е личният акаунт на държавния глава.

Новоизбраният глава на Щатите Доналд Тръмп също е доста активен в социалната мрежа Twitter. Неговият акаунт @realDonaldTrump има 19.6 млн. последователи.

И докато на служебния акаунт на щатския държавен глава има 341 туита, Тръмп очевидно е много по-активен - с над 34 хиляди. На личния си акаунт Обама може да се похвали с над 15 хиляди.