Поредната оптична илюзия, която занимава ума на интернет потребителитеь е скеч на мечка с лице на мъж, скрито в козината й, пише Daily Mail.

Рисунката, която пита „Къде е господарят ми?“, дитира от 80-те години на XIX в. и първоначално е предназначена за деца. Но и много възрастни се взират в опит да открият лицето, скрито в козината на животното.

В началото задачата изглежда сложна, но ако наклоните главата си леко надясно, може да съзрете мъжкото лице. Собственикът на животното може да бъде открит в долната част на шията на мечката, като горната част на лицето се появява точно под лявото ухо на мечката.

Скечът е поредната от дългата поредица оптични илюзии, които набраха популярност в интернет. По-рано тази седмица снимка на момиче, които изглежда, че има три крака, смути интернет потребителите.

На снимката момичето е коленичило върху червено одеяло и загадката била толкова трудна за разрешаване, че един интернет потребител си блъскал ума две години. Наистина ли момичето има още един крак или това е поредната оптична илюзия?

При по-внимателно вглеждане се вижда, че момичето държи кафява ваза, но формата и цветът й я правят трудно различима от краката й.

През октомври м. г. привидно обикновена снимка на три жени, която седят на пейка в парка, се оказа поредната, която озадачи интернет потребителите. На пръв поглед трите дами просто са поседнали след разходка в слънчев ден.

Но при вглеждане се оказваше, че няма места на пейката и жените са във въздуха.Най-вероятното обяснение е,че мястото за сядане на пейката е по-малко от обичайното.