Известният американски диетолог и специалист по здравословно хранене Анди Белати назова трите правила, които трябва да приложите в хранителното си меню, за да оздравите тялото си.

Експертът е убеден, че придържането към определени правила на хранене може не само да направи диетата ни по-ефикасна, но и да се отрази положително върху състоянието на душа и тялото, пише My Domaine.

В този ред на мисли, Белати препоръчва да обърнем внимание на следните особености в начина на хранене – режим на пиене, съдържание на натрий в продуктите и също така фибри.

Пийте вода. Оптималният прием на вода е основополагащ за здравето, убеден е експертът. Той препоръчва да обърнем внимание какво консумираме като течности и да заменим подсладените напитки и газираните с проста питейна вода.

По този начин ще намалим приема на излишни калории и ще отслабнем. Не на последно място ще се подмладим. Полезно е в менюто ни да има вода с лимон, лайм или сок от краставица.

Ограничете употребата на продукти с натрий. Белати препоръчва да следим количеството на консумираните продукти с високо съдържание на натрий. Те провокират подуване и отоци.

В продължение на седмица експертът съветва да понижим консумацията на сол – така ще видим моментален положителен ефект върху състоянието на организма и самочувствието.

Включете в менюто продукти с високо съдържание на фибри. Например зеленчуци, като броколи, сладки чушки, брюкселско зеле и други продукти с високо съдържание на „диетични“ фибри.

По този начин ще се засищате по-дълъг период от време и това ще се отрази положително върху общото здравословно състояние.