Кой от нас не си мечтае да има остров? Е, ако спечелите на лотария, късметът ви се усмихне в Лас Вегас или получите щедър подарък от богат член на семейството, може и да се реализира. И за да не остава само мечта, може да помислите и да наемете частен остров, при това на съвсем достъпни цени. Вижте някои предложения, които може да намерите в сайтове като Airbnb и HomeAway.

Strand Island, Минесота

Тук ще имате възможност да изследвате 42 декара незастроени диви гори на острова, разположен на езерото Пеликан, близо до Ор, Минесота. Мястото е идеално за гребане, плуване и риболов. Къщата е скоро реновирана и тук може да се съберат до 20 души.

Longboat Key, Флорида

Този остров е перфектен за любителите на дивия живот. Тук може да почивате в хамак, закачен между палмовите дървета, докато се любувате на игривите делфини, да ловите риба и да завършите дена покрай огъня, наблюдавайки залеза.

Brother Island, Филипини

Известен като последния девствен остров в границите на El Nido, тук можете напълно да се потопите в дивата природа, персоналът ще се грижи за всяка ваша нужда – от приготвяне на храна, през организиране на походи, екскурзии с лодка, до масаж на плажа.

Bird Island, Белиз

Това атол е заобиколен от някои от най-красивите райски сини води и зашеметяващ коралов риф, което го прави идеален за безкрайни часове гмуркане. Този остров е за тези, които наистина искат да избягат от ежедневието, защото ще бъдете изолирана от външния свят. Ако все пак не издържите без съвременните комуникации – има WiFi и телевизия.

Tahiti Island, Никарагуа

За тези, които търсят частен остров, но без суровия живот на него, е този остров в Никарагуа. Тук ще намерите лук, висок клас обзавеждане, напълно оборудвана кухня и технологични уреди.

Ilha Grande, Бразилия

Този зашеметяващ остров на западното крайбрежие на Бразилия е мечта за екотуристите. Насладете се на всички чудеса на тропическия рай с екскурзия през тропическите гори, покрай спиращи дъха водопади. А след като сте се наситили на красотите на природата, може да се приберете в изисканата и модерна къща, а докато се освежавате с коктейл, личният персонал ще се погрижи за вечерята.