Facebook ще пусне приложение, което позволява на потребителите да гледат видео съдържанието на платформата по телевизията, съобщава ВВС.

Това може да помогне на социалната мрежа да се конкурира по-добре с You Tube и традиционните телевизионни канали за приходи от реклама. Собствениците на Apple TV, Fire TV на Amazon и Smart TV на Samsung ще могат да гледат генерирани от Facebook видеа директно на телевизионния си екран.

Съобщението отговаря на все по-големия фокус на Facebook върху видео съдържанието. В последно време компанията плаща за създаването на ексклузивно видео съдържание и силно рекламира Facebook Live, която позволява на потребителите да излъчват събития на живо.

Според социалната мрежа приложението ще бъде пуснато скоро. Единственият канал, на който Facebook не доминираше досега, беше най-големият у дома. Решението на компанията да създаде тв приложения, което се очакваше от известно време, е първата значима стъпка, която компанията направи, за да отправи предизвикателство към компании като Netflix и Hulu.

За да направи това, тя ще трябва да предлага програми, които са с далеч по-високо качество от съществуващите в момента във Facebook. Това ще изисква големи инвестиции за привличане на топ таланти, които да правят видеа, предназначени само за Facebook.

Съобщението на социалната мрежа беше направено наред с още редица новини за видео съдържанието на компанията. Сега видеата ще тръгват автоматично със звук в потока от новини и ще се излъчват на цял екран, дори ако са вертикални.