Упражненията във фитнес салона не са единственият път за отслабване. Доказателство за това са следващите данни, които показват, че с ежедневни дейности можем да изгорим завидно количество калории - и то само с взимането на душ или игра с детето.

Чистене на прозорци – 250 ккал/ час

Според последни данни, само с час чистене на прозорците може да изгорите между 170 и 250 ккал, което се равнява на две малки пакетчета чипс. За да изгорите повече, клякайте при всяко миене на гъбата.

Взимане на гореща вана – 126 ккал/ часЕксперти твърдят, че ако просто си лежите в 40-градусова вана, може да изгорите повече калории, отколкото карането на велосипед или 25-30 минути ходене. Наред с това се понижават нивата на кръвната захар. Все пак надали много хора прекарват цял час в горещата вана, но поне имат извинение за дългото киснене.

За да изгорите повече калории, взимайте баня след хапване.

Смях – 78 ккал/ час

Вярвате или не, но с кикот може да изгорите над калория на минута. Звучи малка сума, но имайте предвид, че един епизод на „Приятели“ трае половин час, като със сигурност ще се смеете през повечето време. За да изгорите повече калории, може да отидете на комедийно шоу с приятел. Там калориите от напитката ще бъдат изгорени със смях.

Оправяне на леглото: - 260 ккал/ час

Добре, ако не работите в хотел, няма как да оправяте легла в продължение на час, но ако оправите тези на семейството, ще ви отнеме поне 15 минути, което са си 65 калории. Ако се налага да сменяте и чаршафите, тогава може да изгорите и повече. А за допълнителни калории опитайте и няколко стречинг упражнения, междувременно.

Работа в градината – 416 ккал/ час

Само 30 минути прекопаване на градината ще ви „струва“ над 200 калории. Затова запретнете ръкавите и започвайте. Имайте предвид, че копаенето е много полезно за ръцете и корема. Ако искате да изгорите повече калории – косете. Един час ще изгорите 325 калории, което е 20 минутен HIIT клас.

Пране - 78 ккал/ час

Калориите, изгорени тук, изглеждат много малко, в сравнение с другите дейности, но зареждането на машината, ваденето и простирането се равнява на 100 сядания и ставания.

Разхождане – 185 ккал/ час

Всички знаем, че ходенето е по-добро, отколкото возенето в автобуса или в колата, а като се замислите и колко калории можете да изгорите само с час разходка на ден - тогава определено си струва допълнителните усилия.

Изгорете повече калории, като добавите малки тежести в чантата.

Бързо ходене - 360 ккал/ час

Ако всеки път се ядосвате заради препускането към училище с децата, спрете. С бързо ходене горите 360 ккал за час, а какво по-хубаво сутрешно упражнение?

Каране на колело – 300 ккал/ час

Това е един от най-забавните начини да горите калории. Организирайте децата в неделя и се качвайте на колелата. Така ще прекарате няколко часа на свеж въздух, ще потренирате и ще имате хубави моменти със семейството. Ако искате да изгорите повече калории, изберете маршрути с малък наклон. Истинско предизвикателство, нали?

Лека домашна работа/ чистене – 240 ккал/ час

Освен ако не сте един от тези щастливци, които се радват да чистят, имайте предвид, че си заслужава, особено като се има предвид, че така изгаряте и доста калории.

А ето и още 10 дейности, които ще ви помогнат в отслабването:

Гладене – 171 ккал/ час

Миене – 171 ккал/ час

Миене на колата – 343 ккал/ час

Игра с децата – 231 ккал/ час

Танци – 260 ккал/ час

Гледане на филм на ужасите – 184 ккал/ час

Боядисване/ направи си сам дейности – 383 ккал/ час

Пазаруване – 181 ккал/час

Секс – 50-100 ккал/ час

Спане – 71 ккал/ час