Семейна къща с три спални и две тераси на покрива се продава за 850 000 паунда (малко над 100 000 евро), въпреки че е широка само два метра, съобщава Daily Mail.

Уникалният имот, построен през 50-те години на XIX в., първоначално е използван като викторианска къща, а днес е превърнат в изненадващо практично място. Според скиците в най-широката си точка жилището е 2.3 метра, но все пак има пространство от близо 92 кв. м.

Това се дължи на факта, че стаите са разположени на четири етажа, като кухнята и холът се намират на приземния етаж. На горните етажи са спалнята, тоалетната, банята и тераса на покрива. Освен това има две спални на втория етаж, два кабинета и тераса на горния етаж.

Жилището в Хамърсмит, Западен Лондон, беше обявено за продажба от агенцията по недвижими имоти Dexters на цена от 855 000 паунда (малко над 101 000 евро).

“Този имот е наистина уникален. Известна като викторианско перално помещение, построено около 1855 г., първоначално къщата е самостоятелна, но сега е част от тераса, изградена малко по-късно“, казва мениджърът в отдел продажби на Dexters Саймън Триглиа.

В последните 13 години къщата е собственост на Карстен Фрайзберг, който й направил пълен ремонт.

„Направихме много промени в къщата, откакто се нанесохме, включително премахнахме някои от стените и вратите, за да освободим пространство, и ремонтирахме напълно къщата, като добавихме ярки, светли цветове и минималистичен интериор, за да подсилим усещането за пространство“, казва той.

„Въпреки необичайните си размери, къщата всъщност предлага прекрасна площ, има осем отделни стаи с три прекрасни външни пространства“, допълва Фрайзберг.

С цената си от 855 000 паунда тясното жилище надвишава близо четири пъти цената на средния имот в Англия и Уелс, която в момента е 220 000 паунда. Но в същото време то е една от най-евтините тристайни къщи, обявени за продажба в Хамърсмит.

Средната цена на продадените къщи в Хамърсмит и Фулъм е била 950 000 паунда миналата година. Мнозинството от тези имоти са били апартаменти, но типичното жилище с тераса в богатите квартали достига цели 1.5 млн. паунда (1.7 млн. евро).

„Южното изложение на къщата означава, че тя остава топла и слънчева през деня, което допълва усещането за спокойствие. Това е прекрасен дом на фантастично място, което би допаднало на младо семейство, което търси първото си жилище“, казва собственикът на имота Карстен Фрайзберг.