Устройство, което показва утрешната прогноза за времето

Кен Кавамото е софтуерен инженер, който има амбицията да обедини дигиталните и реалните светове. Така той стига до идеята за устройство, което да показва утрешната прогноза за времето. Той го нарича Tempescope.

Ако ще има гръмотевична буря, то показва проблясъци на мълния; ако ще вали, падат водни капки. Това е наистина невероятно! Единственият проблем е, че все още не може да покаже сняг.

Огледални чаши

Японски дизайнерски екип, наречен D-Bros, предлага уникална колекция от чаени чаши и чинии. Чашите отразяват цветните модели на техните чинии, което прави избора за съответствие доста труден.

Седло за татко

SaddleBaby е фантастичен нов начин за носене на деца, които обичат да седят на раменете на баща им. Сега татко вече е със свободни ръце, за да използва телефона или фотоапарата си - така всички са щастливи!

Обувки със сменящи се токове

Дизайнерът Таня Хийт представи специални обувки, които могат да бъдат съчетани с цяла гама от различни токчета. Те са много полезни за всички жени, които искат да носят хубави обувки, но и трябва да карат!

Водоспестяващ кран

Младият дизайнер Симиан Чиу създава този уникален като дизайн кран за баня, който не само изглежда стилен, но и помага за икономия на ресурси чрез завъртане потока на вода в елегантна, завладяваща спирала. Специалната турбина спестява 15% повече вода, отколкото обикновена чешма.

Миниатюрна градина на врата

Дизайнерът Колин Джордан измисля тези бижута за всеки, който обича природата. Той прави мънички вази с помощта на 3D принтер и ги изпълва с малки цветя, които действително растат като по-големите си братовчеди. Те могат да се носят като огърлици, брошки или просто да го сложите на бюрото си.

Сферична вана

С тази вана ще се чувствате така, все едно се къпете във въздуха.

Портативна стълба за катерене

Много възрастни смятат, че са твърде стари, за да се катерят по дърветата, без да рискуват. С CanopyStair обаче може лесно да стигнете до върха на дървото, без да се налага да се притеснявате за пътя надолу. Стълбището може лесно да се фиксира към някое дърво, без да навреди на кората.

Супергерой, който подпира книгите

Той създава впечатлението, че вашите книги се крепят от Супермен. В действителност, за това помагат магнити, които се приближават към метална основа, скрита в самата книга.

Часовник с текст

За разлика от обикновените часовници със стрелки или цифри, които ни карат да се съсредоточим върху това колко бързо времето минава, този часовник ни кара да се спрем и да се замислим за момента, в който живеем сега.

Чашка за кафе, която дава целувка

Тя е изобретена от Jang Woo Seok. "Обичам и двете - пиенето на кафе и целувките", казва той. "Сега мога да правя и двете по едно и също време."

Обувки, които ви пасват перфектно

Японският дизайнер Масая Хашимото изобрети нов чифт маратонки, които перфектно се увиват около всяка извивка на крака. Вдъхновен от Furoshiki, традиционна японска кърпа заопаковане при транспортиране на стоки, обувките се увиват около крака и се закопчават с велкро.

Лампа, която се регулира

Тази футуристична на вид лампа е едновременно красива и загадъчна. Можете да регулирате колко ярко да свети, използвайки един много прост метод - всичко зависи от това колко от "кратерите" по повърхност й са оставени отворени.

Невидима клавиатура

Това е почти магия. Невидимата клавиатура се състои от две гривни, които следят движението на пръстите ви. Много впечатляващо наистина, но малко по-трудно за използване!

Сигнален индикатор за велосипедисти

С този проектор колоездачът може да посочи ясно на шофьорите накъде ще тръгне, дори да е напълно тъмно. Проекторът е прикрепена към седалката и работи автоматично.

Лампа, направена от пън

Всяка една лампа е напълно уникална, защото е направена от истински пън. Светлината идва от прикрепени в нея диоди.