Богатството на баскетболната легенда Майкъл Джордан продължава да расте, сочат данни на сп. Forbes.

Шесткратният шампион на НБА само през една от 15-те си години в лигата е заемал челна позиция по най-високи доходи. Общо в кариерата си той е спечелил малко над 90 млн. долара.

Това обаче не му пречи днес да притежава 1.31 млрд. долара спрямо 1.1 млрд. долара за година по-рано и около 1 млрд. долара за 2015 г., когато за първи път попадна в класацията на най-богатите хора на планетата.

Състоянието на Джордан днес му отрежда 1567-а позиция в света на милиардерите, което е с 10 позиции по-напред от 2016 г.

MJ продължава да рекламира редица компании, като Gatorade, Hanes и Upper Deck. Основният му актив обаче си остава отборът от НБА Шарлот Хорнетс, чийто собственик е. Той закупува мажоритарен дял в тима през 2010 г. за сумата от 175 млн. долара, а днес той се оценява на 780 млн. долара.

Джордан печели и по около 100 млн. годишно от дългогодишния си партньор Nike. Компанията генерира над 3 млрд. долара продажби само от неговия бранд Jordan, а очакванията са сумите да растат в бъдеще, което би означавало и повече приходи за легендарния баскетболист.

Джордан притежава също така седем ресторанта и автокъща.