Първо искам да благодаря на всички българи, които участваха на тези избори. Не само на нашите симпатизанти. Това заяви преди минути лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от централата на партията.

„От доста време срещу нас имаше един достоен съперник. С ясното създание, че все още нямаме окончателни резултати, бих искал да поздравя нашия съперник БСП и лично госпожа Нинова, казва още Борисов.

Иначе резултата към този момента, които имаме, е категоричен.

Преди няколко месеца имаше съмнения, дори имаше подвиквания в парламента „Оставка“. Този резултат потвърди, че ГЕРБ трябва да е водеща партия в парламента.

Ще положим много усилия, много е важно да видим какви са резултатите и във всички градове, и от чужбина, за да можем в едни спокойни преговори бързо да се направи правителство, което да отговори на очакванията на хората, най-вече в тази тежка международна обстановка.

Утре ще събера изпълнителната комисия в разширен състав и след това в кратки срокове ще направим консултации, с оглед решенията, които ще вземем утре, заяви още Борисов.

Той допълни, че за пореден път десницата в България категорично победи социалистите. Следващите дни, когато съберем окончателните резултати, ще ви отговоря на всички въпроси.

ГЕРБ е длъжен, след волята на народа, да направи правителство. Ние вече казахме, че ще предложим следващите избори да са по мажоритарната система, завърши Борисов.