Одеяло от розови цветове покрива Япония през март и април. Това са цветовете на известните вишневи дървета - сакура. В този период японците практикуват древния обичай "ханами", който се е превърнал в символ на нацията и отношението й към живота и света.

Буквално "ханами" означава „съзерцава цветовете“ и в Страната на изгряващото слънце е на особена почит. Дори работодателите пускат работниците в отпуск, за да могат да станат част от този ритуал.

Вижте пет места, на които може да се насладите на сакура и да станете част от ханами.

Езерото Кавагучи

Насладете се на невероятната гледка към вишневия цвят на фона на заснежената планина Фуджи от езерото Кавагучи. За да имате по-добра гледка към цъфналите дървета, предприемете круиз и вижте красивите цветове от южната страна на езерото.

Нара парк

Храмовете и замъци, които могат да бъдат разглеждани от Нара парк, са буквално обградени от цвят в това време на годината. Паркът, който е един от най-старите в Япония, е известен със своите елени и предлага чудесно място да се скитат сред цъфналите вишни.

За перфектна обедна почивка направете пикник и се любувайте на минувачите, докато седите под дърветата.

Токио

Тишината в квартал Накамегуро привлича хора от всички краища на града, предлагайки безгрижна атмосфера, уютни кафенета и модни бутици, накацали покрай живописен канал, ограден от вишневи дървета.

Осака

Вишневият цвят допринася за перфектната картина към замъка от 16-и век. Заобиколен от ров и парк със сливи, праскови и сакура, този древен замък е задължителна дестинация.

Киото

Киото разполага с богато културно наследство под опеката на ЮНЕСКО, което представлява зашеметяващ фон за цъфтящите дървета. Посетете замъка Ниджо и храма Кинкакуджи, от които ще имате перфектната гледка към вишните.