Технологичният инвеститор и собственик на Dallas Mavericks Марк Кубан притежава състояние от 3 млрд. долара, но той невинаги е бил богат. Израснал е в семейство от работническата класа в Питсбърг. Баща му слагал тапицерия в колите, а майка му работела на случайни места, пише Yahoo Finance.

Когато Кубан е тийнейджър, изкарвал пари, както можел, включително като препродавал бейзболни картички, марки и монети. „Винаги съм продавал“, казва той в един от епизодите на предаването Shark Tank, излъчвано по ABC. „Винаги съм правел нещо. Това просто е моята природа“, допълва Кубан.

От собствения си опит Кубан извлича и най-важния си съвет към децата за спестяване на пари: „Открийте спестовна сметка и си намирайте временна работа, за да печелите пари за спестявания!“.

Независимо колко пари има в спестовната сметка, поддържането й създава добри навици у децата. Кубан бил помолен да сподели съвета си в рамките на едномесечна кампания за финансово образование, управлявана от Съвета по икономическо образование.

70-годишната организация насърчава икономическото и финансовото образование в училище – от детската градина до 12-и клас.

Съветите за спестяване ще бъдат публикувани в социалните мрежи през целия месец с хаштаг #MySavingsTip.

Кубан е основател на редица технологични компании, една от които той и съдружникът му продадоха на Yahoo за 5.7 млрд. долара. Той също така е собственик на Dallas Mavericks.

Припомняйки си детството си, когато продавал бейзболни картички, Кубан казва: „Бях мошеник“.