МВР стартира от днес акция "Алкохол и неправоспособност". Тя ще продължи до 17 април, обяви главният секретар Христо Терзийски. Ще бъде завишен контролът по пътищата, както и в районите на струпване на много хора - около църквите и питийните заведения.

"Предвид интензивното предвижване на пътници, предвидени са превантивни мерки за обезпечаване сигурността, организираните ученически и групови пътувания", разкри Христо Терзийски.

Създадена е организация за улесняване на трафика на изходите на столицата във връзка с предстоящите великденски празници. Това съобщи началникът на Пътна полиция комисар Бойко Рановски, цитиран от вестник "Стандарт".

За целта на 13 април се ограничава движението на товарни автомобили от 16.00 до 20.00 часа по магистралите и част от пътната мрежа. Комисар Рановски напомни, че в участъци на "Люлин" и "Хемус" се извършват ремонти и може да се образуват тапи.

Органите на реда са подготвени и за натоварения трафик към ГКПП Кулата, както и от Румъния към родното Черноморие. "По всички тези артерии ще има максимално полицейско присъствие на 13 и 17 април, когато се очаква най-голям поток, като служители на Пътна полиция ще подпомагат движението.

През останалите дни ще има специализирани полицейски операции за употреба на алкохол, употреба на наркотици и други упойващи вещества, управление на МПС от неправоспособни водачи. Така че контролът през празничните дни ще бъде засилен и навсякъде", каза още той.