Известният със своите тестове на устройства блогър Зак Нелсън от JerryRigEverything наскоро публикува видео, в което показва каква е здравината на топ версията на смартфона HTC U Ultra.

Припомняме, че по-голямата версия HTC U Ultra разполага със 128 GB вградена памет и сапфирено стълко за защита на дисплея.

По време на своя експеримент Нелсън сравнява смартфона с часовник Tissot, изработен от същия материал, както и със „сапфирената” защита на екрана за Galaxy S8.

Драскотините на екрана на телефона започват да се появяват едва при достигане на ниво 8 по скалата за твърдост на Моос. Това дава надежда, че потребителят може да съхрани екрана си невредим в рамките на целия живот на телефона, ако, разбира се, не е склонен да го изпуска постоянно.

За сравнение – драскотините по екрана и Home бутона на iPhone 7 се появяват при тестване на ниво на здравина на материала - 6.

За HTC използването на сапфирено стъкло в масов телефон се оказва доста добро постижение. Apple не успя да постигне това. При продуктите на компанията то е налице само при покритието на Home бутона и обектива на камерата, а също така и при Apple Watch.

Изготвянето на такива малки сапфирени стъкълца е много по-просто.