Забравете за газираните напитки и чипса – вендинг машина в Сингапур предлага луксозни автомобили, включително Bentley, Ferrari и Lamborghini, съобщава Reuters.

Компанията Autobahn Motors, която продава стари автомобили, отвори футуристичен 15-етажен шоурум през декември с коли, изложени на 60 слота. Той е наречен „най-голямата вендинг машина за луксозни автомобили в света“.

Клиентите на приземния етаж избират от дисплей с тъчскрийн коя кола искат да видят. Тя пристига след една-две минути, благодарение на система, която управлява придвижването й, съобщават от компанията.

Гари Хонг, генерален мениджър на Autobahn Motors, съобщи, че форматът на вендинг машината цели ефективното използване на пространството в Сингапур, известен с недостига си на земя, и в същото време засенчване на конкуренцията.

„Трябваше да изпълним изискването си за съхраняване на много коли. В същото време искахме да бъдем креативни и иновативни“, допълни той пред
Reuters.

Хонг съобщава, че с него вече са се свързали хора, заинтересовани от използването на Системата за управление на автомобилния инвентар за услуги за паркиране.

Американската компания Carvana също използва кули, наподобяващи вендинг машина, за да продава коли втора употреба. През март тя отвори осеметажна структура, която побира до 30 коли, в Сан Антонио, Тексас.