Освен ред други интересни премиери на автомобили в Детройт, които публиката можеше да оцени, компанията Lexus представи и седан със спортен характер. Става дума за Lexus LS F Sport.

Той се характеризира със специален дизайнерски пакет. Представителният седан има доста дързък вид. Промените, на първо място, се отнасят до решетките на радиатора. Техният дизайн е разработен от екип на Lexus в продължение на 5 месеца.

Като резултат решетката на F Sport е с оригинална текстура и има 7 100 отделни повърхности. Стандартно те са 5 000.

Появиха се още особени въздухопроводи при предната броня и нови странични панели, молдинг на багажника и агресивна задна броня.

В дизайна са използвани изразителните логотипи на F Sport, които са добре разпознаваема черта на всички автомобили на компанията със спортен дизайнерски пакет.

Седанът LS F Sport е оборудван с 20-инчови леки дискове с шини 245/45 R20 отпред и 275/40 R20 отзад. Специално за тази модификация цветовата гама на купето е изпълнена в два нюанса: бяло White Nova и синьо Heat Blue.

Премиалността и спортният дух на автомобила се усещат добре и в салона. Вниманието привличат новите доста удобни предни седалки и усъвършенстваната система за странична поддръжка. Те са разработени специално за този модел.

Някои елементи от дизайна на волана и таблото са заимствани от суперколата на бъдещето – автомобила Lexus LFA.

Шасито е обновено и усилено. Налице е адаптивно пневматично спортно окачване, а също така спортен волан. Шофьорът може да избира режим на работа на двигателя -

Normal, Sport S или Sport S+.

Новият потресаващо интересен седан LS F Sport е истинско въплъщение на представителната мощ и съвременната спортна динамика.