Предприемачеството понякога може да се основава на най-прости идеи, които обаче предизвикват революция на пазара, защото са доста иновативни.

Но ако смятате, че предприемачеството е свързано с невъзможни идеи, достъпни само за ограничен брой хора, много грешите. Успешният бизнес не е свързан непременно с голяма инвестиция или сериозни технологични познания.

За да започнем даден проект, трябва да държим сметка за обекнивната публика, към която насочваме продукта или услугата, и оттам да помислим как да задоволим очакванията й и да покрием всичките необхосимости.

Първоначалната инвестиция зависи от идеята или бизнеса, но винаги можете да се посъветвате с финансист или с приложения, като
Fintonic, за да спестите необходимите пари, които да ви позволят да създадете собствен проект.

Испанският сайт
Expansion.com публикува десет вдъхновяващи идеи за бизнес:

1. Интелигентни завивки



Сигурно знаете за какво говорим, когато казваме, че най-добрият начин да спите е с единия крак под завивката, а другият – отвън. Това е начинът да смекчим промените в температурата, докато спим.


Luna Sleep е компания, която дава решение на проблема с интелигентен матрак, който сам регулира температурата си.

2.
Dropbox



Тази компания е световноизвестна. Възниква от идеята на двама студенти в Масачузетския технологичен институт, които били уморени да изпращат документи по електронната поща.

Решили, че ще бъде по-бързо и удобно да качват архивите в облак безплатно. Така възникнала
Dropbox.

3. Summly

Става дума за приложение, намаляващо размера на новините, които четем по мобилния си телефон, за да улесни четенето ни.

Този проект е създаден от 17-годишен младеж, който днес е в списъка на най-младите технологични милионери в света.

4.
YouTube



Платформата възниква благодарение на Вхад Хърли. Той само трябвало да открие начин как да показва на хората това, което им харесва най-много, и как да се познават на световно равнище – с видеата.

5. СПА за кучета



Ако имате домашен любимец, сигурно го смятате за част от семейството си. Поради това собствениците на K9 Scrub Club създадоха пространство за отмора на кучета, за да се освободят от стреса, причиняван им от хората.

Там четириногите могат да се възползват от масажи, бани, лакомства и какво ли още не.


6. Big Picture

Този проект помещава в себе си различни места. Става дума за пространство, в което намирате луксозен киносалон, бар, ресторанти, пространства за срещи.

Най-забавното е, че посетителите трябва да се обличат съобразно епохата, в която се развива филмът. Идеята цели да накара потребителите да се почувстват като истински актьори и да влязат в кожата на исторически личности.

9 цитата от милионери и милиардери за парите, успеха и иновациите Ако искате да станете милионери, или пък ако мечтаете още по-сериозно и искате да сте милиардери, трябва да започнете да мислите като такива

7. Privet

Имате ли деца? Искате ли да говорите с родителите на приятелите им? Тогава решението е Privet. Това е мобилна мрежа за родители, в която те могат да общуват помежду си.

Могат да говорят по въпроси, свързани с училището, домашните на децата си, да създават приятелства и да изливат душата си.


8. Medinaction



Колко пъти сте си пожелавали да не се разболеете, докато сте на път? Плащането за медицински грижи извън родината може да излезе доста скъпо.

За запълването на тази празнина се появява
Medinaction. Тя предлага покритие на медицинските застраховки и медицинските грижи далеч от къщи.

9. Наемане на приятели

A post shared by Yvonne Kendall (@ybird_88) on

Точно така, можете да наемете приятели чрез RentaFriend.com. Той ще е от полза, когато искате да отидете на някакво събитие, но истинските ви приятели не могат да ви придружат, или когато искате да излеете душата си пред някого. Можете да наемете приятел за десет долара на час.

10. Наемане на чанти

Както става ясно от „Сексът и градът“, чантите на големите дизайнери са толкова скъпи, че могат да се наемат за специални случаи или за да демонстрирате различен модел всяка седмица.

Bag Borrow or Steal отдава чанти под наем. Идеята е страхотна, тъй като не трябва да харчите много пари за чанти, които ще използвате за минимален брой събития.

Както виждате, всички тези идеи не са невъзможни, а са прости и полезни. Създателите им са постигнали успех, защото са мислели как да задоволят определени нужди, а не са направили голяма инвестиция в невъзможно изобретение.

Всякакви идеи за проект са добри, за да ги задействате, просто трябва да вярвате в себе си и в бизнеса си и да организирате добре приходите си. Ако идеята ви има добавена стойност за компанията, успехът ви е гарантиран.