Повечето малки къщи са създадени така, че да можете да водите простичък живот. Но какво да правите, ако обожавате технологиите, колкото и живота в малък дом? Не се вълнувайте повече. Има нещо точно за вас.

Базираната в Орегон компания Covo Tiny House Co наскоро пусна на пазара Covo Mio – супер компактна смарт къща, която струва 60 000 долара.

Covo Mio може да бъде определена като най-умната малка къща на света. Тя върви със смарт осветление, заключване на вратите и Bluetooth саунд система, които се контролират от смартфона ви.

Освен това предлага USB портове за зареждане, TV, сгъваемо бюро, смарт Nest термостат и, разбира се, Amazon Echo. Собственикът й има на разположение голям прозорец, който създава усещане за простор и луксозност.

Къщата Mio предлага всичко най-необходимо. Имате зона за готвене, душ, диван, климатик и бар за хранене. Върви със стандартна толетна за RV, но можете спокойно да я усъвършенствате с компостна тоалетна.

Има две помещения – едното е за спане, а другото е предназначено за съхранение на вещи.

Отвън са разположени соларни панели, които ви позволяват да живеете комфортно, дори да сте далеч от ел. система.

Базовата цена на къщата е 60 000 долара. В зависимост от избора на устройства и други елементи, които можете да изберете при създаването й, цената може да се покачи до 100 000 долара.