Когато живеем на един континент, нормално е това, което ни привлича, което искаме да изследваме и да проучим, да бъдат презокеанските държави и далечните страни. Фактът, че сме в Европа обаче ни дава толкова много възможности да се запознаем с нови и различни култури, да открием красотата и забележителностите на държавите от Стария континент. Вижте какво не трябва да пропускате от чара на континента – от плажовете на Португалия до каналите на Амстердам.

Моркоте се намира на брега на езерото Лугано, в италианската част на Швейцария. Тя има най-доброто от двата свята: италиански чар и швейцарска чистота.

Наред с популярните туристически атракции на Амстердам - легалната марихуана и Червения квартал - неговите канали са невероятно живописни и чудесен начин да се види градът.

Църквата на мира в Свидница, Полша, е една от трите дървени евангелски църкви от XVII в., построени в Югозападна Полша. Интериорът й е зашеметяващ.

Средновековният град Каркасон във Франция - със замък и готическа катедрала - все още е укрепен и е напълно заобиколен от две стени.

Разположен на стария площад в Прага, този 600-годишен астрономически часовник е монтиран на южната стена на сградата на старото кметство. Механизмът на часовника е съставен от 3 части - астрономична скала, посочваща положението на Слънцето и Луната в небосвода, както и астрономични мерки; „Разходката на Апостолите“, която на всеки кръгъл час изобразява фигурки на Дванадесетте апостоли; календарна скала с медальони, представящи месеците.

Ако търсите традиционна Швейцария - хълмове, боядисани хижи, камбани и кози - Апенцел е вашият отговор. Жителите на града носят типичните за региона рокли и следват вековните обичаи.

Разположен в Чешката република на брега на река Вълтава, Чешки Крумлов датира от 13-ти век и архитектурата му е останала незасегната.

Известното кафене Demel ще ви запознае с кафе културата на Виена. Насладете се и на опитните ръце на хлебарите, които месят тесто.

Съборът Покров Богородичен, известен като Храм „Василий Блажени“, е православен храм, разположен на Червения площад в Москва. Той е широко известен паметник на руската архитектура.

Въпреки че това не е скритото скъпоценно камъче, което някога е било, Чинкуе Терре, Италия, със своите тесни пътища, пасторални къщи и невероятна гледка към италианската Ривиера, все още си заслужава посещение.

Алхамбра в Гранада, Испания, е укрепен дворец с прекрасни градини и богата архитектура, повлияна от мюсюлманите. Не забравяйте да планирате и да направите резервации, ако искате да я посетите.

Истанбулската "Света София" е служила дълго време за християнска катедрала, а по-късно за една от главните джамии на Константинопол. Първоначално построена през 360 г., църквата е разрушавана на 2 пъти при обществени безредици.