Заобиколена от вода от всички страни, Италия има километри красиви и уникални плажове. От заливите за плуване до живописни морски пейзажи, тук ще намерите по нещо за всеки.

Вижте кои са най-красивите и впечатляващи плажове в Италия:

Амалфи

Позитано на крайбрежието на Амалфи е изключително приятно за плажуване място още от времето на римската аристокрация и древните гърци.

Пулия

Повечето туристи не минават по цялото протежение на тока на ботуша, но само изпускат.

Южният италиански регион Пулия има не само над 400 мили зашеметяващи брегове, но и специалитети от морски дарове, които сами по себе си си заслужават пътуването.

Чинкуе терре

Посетителите избират Чункуе Терре (Cinque Terre) на италианската Ривиера заради прекрасните пешеходни разходки, красивите плажове и романтичните селища край бреговете.

Капри

Разположен на известно разстояние от полуостров Соренто, Капри е скалист планински остров, обичан от звездите и любителите на джетове.

Сардиния

Плажуващите и притежателите на луксозните яхти могат да се насладят на красивите плажове и природа по Коста Смералда или крайбрежието на Емералд.

Тоскана

Тоскана е известна с хълмовете си, виното и възможностите за гмуркане в залива на Монте Аржетарио.

Сицилия

Многобройните плажове на Сицилия включват пясъчни бели брегове и екзотичен черен пясък, което създава уникално изживяване.

Лидо

Най-добрите плажове във Венеция се намират на Лидо - дългата 7 мили плажна ивица, разположена във Венецианската лагуна и Адриатическо море.

Острови Тремити

Островите Тремити, често наричани перлите на Адриатическо море, са серия острови, включително Сан Домино, Сан Никола и Капраа. Сан Домино е най-големият и най-развит от трите и е известен като "зелена перла" заради богатата си растителност.

Виареджо

Най-големият плаж в Тоскана - Виареджо, е една от най-отдалечените точки на юг от италианската Ривиера.

Той е класически курортен град с арт нуво сгради, оживен нощен живот и безкрайно разнообразие от ястия, но е най-известен със своя карнавален фестивал - традиция от 1873 г. насам.