Години преди Маркус Лемонис да стане главен изпълнителен директор на оценената на над 1 млрд. долара компания Camping World или преди да е инвестирал в над 10 други компании, той е като повечето току-що дипломирали се от университета — с една малка разлика.

След като завършва университета Маркет през 1995 г., тогава 22-годишният Лемонис се кандидатира за държавна длъжност. Той губи в изборите за участие в Kамарата на представителите от Флорида и решава да поеме по нов път. Започва да се занимава с продажба на автомобили, а след това навлиза в бизнеса с къмпинг оборудване и каравани.

Това, че започва работа веднага, след като завършва университета, помага на Лемонис да намери своя професионален път и оформя трудовата му етика.

Ето кои са двете трудни неща, според Лемонис, които всеки завършил наскоро университет трябва да направи:

1. Приемете каквато и работата да ви предложат

"Приемете каквато и работата да ви предложат, само за да влезете в ритъма на това да следвате календар," казва Лемонис, "програма да ставаш в понеделник сутрин и да приключваш работната седмица в петък вечер."

"Алтернативният ви план не трябва да бъде да работите във вашата семейна компания," казва Лемонис. "Започнете работа за някой друг. Някой, който може да ви уволни и ще го направи."

Да си почиваш цяло лято може да звучи изкушаващо, но според Лемонис тези месеци са от съществено значение за началото на вашата кариера.

"Знам, че досега сте свикнали лятото да почивате, но лятната почивка свърши," казва той. "Намерете си работа."

2. Не живейте с родителите си

Много млади хора в САЩ се връщат да живеят с родителите си, за да пестят пари и да потърсят своя професионален път в живота, но Лемонис смята, че сблъскването с истинския свят е по-добър вариант.

"Най-добрият ми съвет за дипломиращите се през 2017 г. е да не се задържат вкъщи прекалено дълго," казва той. "Перете си дрехите сами, гответе сами и си намерете работа, по дяволите. Плащайте си сметките сами."

Ако не можете да намерите платен стаж или работа в сферата, която в интересува, започнете каквато и работа да ви предложат, дори и ако не е особено добре платена, казва мултимилионерът.

"По-добре е, отколкото да си седите вкъщи и да имате нулеви доходи," казва той.