Енергоремонт-Холдинг АД уведомява за започнали преговори между акционери на дружеството и Дийтсман Н.В. (Dietsmann N.V.), Нидерландия,у за покупко-продажба на акции от капитала на дружеството.

Основната дейност на потенциалния инвеститор е в областта на: глобални услуги по експлоатацията и поддръжката на съоръжения в нефтената и газовата индустрия, в областта на комуналните услуги и в други промишлени сектори, включително в областта на минното дело; рехабилитация, реконструкция, модернизация и изграждане на енергийните мощности в топлоелектрически, топлофикационни, водни и атомни централи, съоръжения в газово нефтената, химическата и минната промишленост, в проектиране, производство, доставка, строителство и монтаж на енергетично оборудване и метални конструкции за тях; инженеринг на обекти в областта на енергетиката, промишленото строителство, инженерната инфраструктура и минната промишленост; производство и ремонт на машини, съоръжения и съдове под налягане по котелно и турбинно оборудване, контрол и ресурс на метала и високоволтови изпитания на електрически съоръжения в електро - и топло - производствени предприятия.

Дийтсман Н.В. (Dietsmann N.V.) ще подаде до Комисията за защита на конкуренцията искане за разрешаване на концентрация между дружеството и „Енергоремонт-Холдинг“ АД.

Енергоремонт Холдинг АД приключи 2016 г. с консолидирана загуба от 11.3 млн. лв. спрямо отрицателен финансов резултат от 5.8 млн. лв. за година по-рано.

Новината се отрази положително на книжата на компанията, търгувани на Българска фондова борса. Към момента те поскъпват със 7.31 на сто, до 3.35 лв. за брой.