През лятото всички искате да отслабваме възможно най-бързо. Така де, с няколко килограма по-малко категорично ще изглеждаме по-близко до идеала. Но как да стане това, без да изтощаваме организма си с прекалено натоварващи тренировки.

Да свалите бързо килограми може не само с курсове за изтощително отслабване, включващи строги диети и жестоки тренировки. Трябва да знаете, че те няма да донесат желания резултат, какъвто бихте го искали. Защо? Защото наедно с това ще се отразят негативно върху организма.

Диетолози препоръчват да следваме няколко прости правила. Те позволяват постепенно да отслабваме, без да се боим от йо-йо ефект. За целта е достатъчно да коригирате менюто си и редовно да се занимавате с леки физически натоварвания.

1. Постоянно тренирайте

За да бъдете в добра форма, необходимо е да посвещавате по 15-30 минути на спорт. Изберете йога, тичане или фитнес. Главното е да се занимавате с нещо, което ви носи удовлетворение.

Не се стремете към рекорди. Те са необходими само на професионалните спортисти.

За предпочитане е да вземете пример от японците. Те предпочитат гимнастика в бавно темпо, но която ги поддържа в отлична форма.

2. Откажете солта

Не е добра идея да пресолявате ястията. По този начин стимулирате апетита. Освен това солта задържа течностите в тялото и това води до повишаване на теглото.

Помнете, че всеки ден трябва да консумирате каша, плодове и зеленчуци.

3. Хранете се по-начесто

Не бива да изморявате организма си с гладуване. Вместо това яжте 5-6 пъти дневно, на малки порции.

Здравословното хранене позволява бързо да се свалят килограмите и да се стопят излишните мазнини около талията. Затова експертите съветват да се ограничи консумацията на продукти, които съдържат брашно и захар. Изключете също така и мазното месо.