Пътуванията на дълги разстояние с влак са страхотен начин да се насладим на природните красоти.

Естествено, не е нужно след такова пътуване с влак човек да остава разорен. За всеки обаче, който има желание да похарчи сериозна сума пари за комфортни пътувания, които продължават повече от седмица, има начини да го направи.

Вижте някои от най-луксозните възможности за пътуване с влак, подбрани от Business Insider:

Южна Америка: Belmond Andean Explorer

Belmond

Belmond Andean Explorer предлага невероятни гледки към перуанската част на Андите със спирки в Куско, Пуно и Арекипа. Това е първият луксозен спален влак в Южна Америка, който, освен всичко друго, е оборудван и с библиотека и пиано бар.

Цената на пътуването с една нощувка в двойна стая е 480 долара, според Travel + Leisure.

Африка: Rovos Rail

Rovos Rail

Rovos Rail продава билети от близо три десетилетия и предлага най-различни пътешествия до места, като Кейптаун, водопадите Виктория и Дърбан. Гоститте могат да се насладят на шампанско и омари в луксозния влак, който предлага апартаменти, оборудвани с вана и душ.

Цената на стаите започва от 1 475 долара на човек.

От Лондон до Венеция: Венеция Симплон-Ориент Експрес

Belmond

Венеция Симплон-Ориент Експрес е един от най-легендарните луксозни влакове в света. Той разполага с интериор в стил Ар Деко, кристални чаши и бар за шампанско.

Той е известен най-вече с класическия си маршрут от Лондон до Венеция със спирка в Париж. Има опции обаче и за пътуване от Париж до Истанбул или от Истанбул до Венеция. Цените на билетите започват приблизително от 2 500 долара на човек.

Япония: Шики-Шима

Japan Rail East

В началото на май East Japan Railway представи своя нов луксозен влак Шики-шима. Влакът разполага с панорамни прозорци, разкриващи страхотни гледки, огромни дивани и 17 стаи. Билетите струват между 320 000 йени (2 914) долара и 950 000 йени (8 651 долара) на човек, според South China Morning Post.

Търсенето е голямо, така че тези, които искат да пътуват с Шики-шима, трябва да кандидатстват.

Русия: Транссибирския експрес

Golden Eagle Luxury Trains

Пътниците могат да използват Транссибирския експрес, за да стигнат от Москва до Владивосток с множество спирки през целия път. Те могат да видят Казан, модерния съветски град Новосибирск, както и Иркутск, често наричан „Сибирският Париж.“

Цените започват от 16 995 долара на човек, а пътешествието включва 12 нощувки във влака плюс две в хотел.

Австралия: Indian Pacific

Great Southern Rail

Indian Pacific предлага пътувания от Сидни до Пърт или от Сидни до Аделаида — приблизително 4 800 км. Пътешествие с невероятно гледки към австралийската природа. Пътниците могат да изберат луксозни каюти с огромни прозорци, големи легла и обособени душове.

Билетите от Сидни до Пърт започват на цени от 2 400 долара за човек.

Канада: Rocky Mountaineer

Facebook/Rocky Mountaineer

Луксозният влак Rocky Mountaineer предлага 65 различни пакета за почивка, които гарантират на пътниците страхотни гледки към канадските Скалисти планини със спирки в Сиатъл и Ванкувър.

Влакът е известен с по-откритата конструкция на вагоните, която позволява по-добър изглед. Цените започват от 2 500 долара.