Службата за правителствена етика на САЩ публикува днес финансовата декларация за 2016 година на президента Доналд Тръмп.

Документът, състоящ се от 98 страници бе поместен на сайта на учреждението и посочва, че само за миналата година доходите на Тръмп възлизат на 598 млн. долара, като най-голяма част от тях произтичат от недвижимото му имущество.

Оказва се, че най-доходоносен за Тръмп през изминалата година е бил кънтри клубът „Мар-а-ларго” във Флорида, който през изминалата 2016 година е донесъл на милиардера 37.2 млн. долара в сравнение със 7.4 млн. през 2015 г.

Голф-клубът на Тръмп в Бедминстър, Ню Джърси също е увеличил доходността си спрямо 2015 година с 800 хил. долара, за да достигне общо, 19.8 млн. долара.

Откритият през миналата година хотел на Тръмп във Вашингтон пък остава на трето място - той е помогнал на настоящия президент на САЩ да забогатее с още 19.7 млн. долара.

В документите, отразяващи инвестициите му, различните активи, доходи и пенсионни влогове става ясно, че Тръмп е спечелил 288 млн. долара от общо 565-те си компании и организации, информира БТА.

Правителствената служба отбелязва, че той ги е прехвърлил всичките на други лица преди встъпването си в длъжност.

Това обаче не е федералната данъчна декларация, която съдържа цялата информация за предприемаческата дейност и нетната стойност на активите на президента Тръмп и която той отказва да публикува.

Още след инаугурацията му бе изискано отварянето й, но Белият дом отказа категорично да изпълни това искане под претекст, че тя в момента е обект на одиторската проверка, тъй като той е "станал известен".