Хотел „Интернационал“ („ИНТЕРНАЦИОНАЛ Хотел Казино & Тауър Суитс“, както е пълното му име) се намира в сърцето на черноморския курорт „Златни пясъци“, на няколко метра от плажната ивица и по време на посещението ни е доста оживен.

Всичките му 325 стаи са заети и наоколо се чува истинска вавилонска смесица от езици.

Гостите на хотела могат да се възползват от многобройните удобства, които той им предлага – да релаксират с отпускащи СПА процедури, да се поизпотят във фитнес залата с модерни уреди, да съберат тен край инфинити басейна на покрива. Малките също не са забравени – за тях е отреден специален детски кът.

В същото време обаче „Интернационал“ разполага и с десет конферентни зали – осем заседателни, една амфитеатрална и една бална зала, които дори в началото на сезона на отпуските се използват активно за конференции, семинари, сватби, гала-вечери. Всяка година те приемат над 100 събития.

От края на август миналата година деловите хора могат да открият спокойствието, от което се нуждаят, и в новата луксозна ВИП зона на хотела, наречена Екзекютив Лаундж. Достъпът до нея е ограничен, което я прави много подходяща за бизнес срещи или просто за почивка в уютна и дискретна обстановка.

Какво представлява Екзекютив Лаундж?

Най-новата зона в „Интернационал“ се намира на 17-я етаж и съчетава лукс, уют и спокойствие на едно място. Разделена е на две части – салон за хранене и бизнес корнер, а изгледът от зоната е спираща дъха гледка към морето.

Лаунджът разполага и с луксозна заседателна зала с 14 места, която може да бъде използвана след предварителна резервация.



Да не забравяме и изискания бар, предлагащ специална селекция от храни и напитки.

За близо едногодишното му съществуване гости на Екзекютив Лаундж са били бизнес лидери, известни холивудски звезди, известни артисти, продуценти и певци.

А местоположението на хотел „Интернационал“ само на 30 минути с кола от летище Варна и на около час път със смаолет от София го прави много подходящ за използване и от делови хора от столицата и страната. Те могат да бъдат откарани до хотела със специално осигурен за тях превоз.

Какво предлага Екзекютив Лаундж?

Всичко, от което се нуждаете за пълноценна работа или почивка. Бизнес корнерът разполага с удобни меки мебели, а откриващата се гледка през прозореца към безкрайното море е наистина хипнотизираща (както се увери и авторката, докато пишеше статията си). Тъй като достъпът до Екзекютив Лаундж е ограничен, тук никога не става твърде пренаселено. Рядко бихте видели да преминат повече от 25 души на ден.

Посетителите могат да използват услугите на персонален консиерж, който е на разположение да отговори на всичките им въпроси. Лаунджът предлага закуска от 8 до 11 часа с акцент върху здравословните храни – сушени плодове, ядки, мляко с мюсли, различни видове топли и студени напитки. Освен това гостите могат да се възползват от целодневния снак-бюфет, десерти, плодове и напитки.



Зоната е много удобен избор за изискан обяд или неформална вечеря, която да продължи с напитки на бара. На разположение е а ла картно меню за хранене, с предварителна резервация, а консумацията се заплаща допълнително. В достъпа се включва консумацията на селекция от премиум напитки.

Работното време на Лаунджа е от 8 до 23.30 ч., а за посетителите му е препоръчително да спазват определен дрескод, т.е. банските и джапанките не са подходящи за бизнес зоната.

За кого е подходящ Екзекютив Лаундж?

Най-общо това са клиенти, които държат на ексклузивност и персонално обслужване – бизнесмени, мениджъри, собственици на компании, които искат да впечатлят бизнес партньорите си в извънработна обстановка, както и хора, които имат намерение да отхвърлят малко работа, докато са на почивка.

Лаунджът е не само работен кът, а предлага и добри възможности за релакс. Това го прави много подходящ и за хора, които искат да пийнат чай, кафе, алкохолна напитка в спокойна и уединена обстановка с изглед към морето. Бизнес зоната е подходяща за двойки на средна и над средната възраст, но поради изискването за спокойствие, не е препоръчителна за семейства с деца.