Брандът Kia справедливо е определян като един от законодателите на модата в сегмента SUV. Втора поредна година в Украйна например най-популярният автомобил си остава Kia Sportage. Скоро компанията ще създаде нов силен играч в сегмента В – стилния Kia Stonic.

Създателите на возилото твърдят, че този модел ще даде на шофьорите най-широки възможности за индивидуализация в историята на бранда.

Дизайнът на новата кола е създаден в духа на взискателния европейски пазар. Возилото ще запази ред ключови характеристики, например решетката на радиатора „нос на тигър“.

Купувачите на Stonic ще могат да избират варианти с двуцветно купе.

Имайте предвид, че пред погледа ви не е типична кола с 5 врати. Возилото заимства дизайна си от Kia Provo, която бе представена през 2013 г. Клиентите ще разполагат с избор измежду 20 цветови комбинации.

Stonic ще е снабден с компактни и леки бензинови, а също така и дизелови двигатели. Почитателите на динамичното шофиране ще се зарадват на литров 120 к.с. турбомотор T-GDI.

1,6-литров дизел пък гарантира отлично ускорение и висока икономичност.

За шофьорите, които не обичат да бързат, ще има атмосферни бензинови двигатели с работен обем 1,2 и 1,4 литра. Шасито на Stonic е настроено с идеята за активно шофиране.

Колкото до интериора на колата, той ще изглежда прекрасно. Салонът ще бъде в няколко цветови варианта.

Клиентите ще получат пълен набор от мултимедийни радости, включително възможност за синхронизация с помощта на Android Auto и Apple Car Play. Багажникът на автомобила е с обем 352 литра.

Традиционно компанията отделя значително внимание на безопасността.

Купето на Stonic е 51% изградено от изключително здрава стомана. В зависимост от комплектацията возилото ще бъде снабдено със система за екстремно автоматично спиране, система за мониторинг на слепите зони, система за контрол на лентата за движение и много други.