На 5 юли от 17 ч. в Гьоте-институт София ви очаква интересно събитие, което среща идеите за столичната култура на бизнеса, творческата сцена и общината.

Проектът ,„Партньорства за Творческа София“ изследва интереса на бизнеса към активно включване в културните процеси в града, основните нагласи и конфликтни зони в сътрудничеството.

Главната цел е да се проучат нови механизми за подкрепа на творческата сцена и на тристранни партньорства между творчески организации, бизнес и местна власт. Две работни групи дискутират темите "Меценатство, дарителство, спонсорство" и "Партньорства, дългосрочни сътрудничества".

Бизнес инкубатор за съвременни изкуства; създаване на работещи старт-ъп проекти в сферата на културата; разработване на образователна и информационна платформа за столична култура, обучение на хората на изкуството в бизнес умения и запознаване на бизнес партньорите с логиката на създаване и представяне на съвременни изкуства.

Това са само част от предложените в предишните две събития по проекта конкретни стъпки към това артистичният сектор и бизнесът да се срещнат и да заговорят на един език.

Много са адекватните и целенасочени мерки, с помощта на които светът на творческа София може да се развива на основата на изискванията на съвременния пазар за изкуства.

Именно целта да ги открои има поредицата от срещи, обединени в проекта „Партньорства за Творческа София“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017, в партньорство с Фондация „За Оборище“ и Гьоте-институт България.

Голямото предизвикателство продължава. Заповядайте на 5 юли (сряда) от 17,00 ч в залата на Гьоте-институт (ул. „Будапеща“ 1, София). Можете да се свържете сд организатори на act@actassociation.eu.