Ако картините не могат да ги представят истински, снимките на великолепните градове край Тиренско море, които съставляват крайбрежието на Амалфи, са достатъчни, за да вдъхновят милионите туристи, които го посещават всяка година.

От крайбрежието на Позитано до Виери Сул Маре, крайбрежието на Амалфи е с дължина 55 километра и ще отнеме около 90 минути шофиране. Но докато можете със сигурност да видите брега в един ден, ще ви е необходимо поне една пълна седмица, за да се насладите на великолепието на природата, историята и културата.

Започнете маршрута си от Позитано, като най-удобно е да кацнете в Неапол. Останете няколко дни тук, за да видите неговите забележителности, както и да правите еднодневни екскурзии до Помпей и Везувий.

След това следвайте този осемдневен маршрут, който ще ви помогне да извлечете максимума от бягството на крайбрежието на Амалфи.

Ден 1-3

Започвайки от западния край в Позитано, веднага ще бъдете възнаградени с гледки, които обикновено идват на ум, когато чуете "крайбрежието на Амалфи".

Разположеното на склон селище е популярна курортна зона, благодарение на каменистия си плаж, сгради с цветни покриви и църквата "Света Мария Асунта", която се отличава с поразителен купол.

След като се насладите на капучино и закуска, тръгнете по Пътека на боговете, която свързва Позитано с Агерола. По пътя ще видите спиращи дъха гледки, каквито няма никъде другаде.

На разположение са и множество лодки, с които може да разгледате района. Повечето ресторанти предлагат микс от италиански и средиземноморски специалитети.

Ден 3: Праяно и Фуроре

Само на 35 минути път с автобус от Позитано е старомодният град Праяно. Има няколко прекрасни исторически църкви, които да посетите в тук.

Ако сте любители на виното, вашият маршрут е винарната Cantine Marisa Cuomo във Фуроре (45 минути път с кола). Резервирайте една от техните обиколки с екскурзовод, за да видите шатри и лозя и да опитате вкусни вина.

Ден 4: Конча дей Марини

Независимо дали празнувате меден месец или пътувате самостоятелно, поглезете се със СПА ден в Конча дей Марини - на 25 минути път с кола на изток от Праяно. След като се отпуснете и реласкирате, се отправете към Ceramiche Piccadilly за ръчно изработена керамика, варираща от съдове и вази до маса.

Накрая хапнете в Le Bonta del Capo, откъдето се разкрива великолепен изглед към морето.

Ден 5 и 6: Амалфи и Атрани

Бързата 20-минутна автобусна екскурзия ще ви отведе до Амалфи - безспорно бижу, но и доста претъпкано.

Този малък град с постоянно население от около 6 000 души някога е бил важен търговски център. Тук са живели около 70 000 жители, преди опустошителното земетресение и цунами през 14-и век да убият мнозина и да унищожат голяма част от града.

Най-голямата атракция тук е катедралата Duomo di Sant'Andrea Apostolo, манастирът Chiostro del Paradiso и Torre dello Ziro. След ден на разглеждане на забележителности, опитайте автентичната италианска кухня.

На следващия ден идете до Атрани - малък град, в който може да се насладите на спокойствието и да се отдадете на почивка на плажа.

Ден 7: Равело

Следва Равело, обект на световното наследство на ЮНЕСКО, който се намира високо над брега и е на около 15 минути път с кола от Амалфи.

Макар че преди това служи като подслон от варварски нашествия, а по-късно като основен производител на вълна за района, той е предпочитан в по-новата си история от известни писатели и художници - Вирджиния Улф, Грета Гарбо, Джоан Миро и Труман Капоте.

Посетете забележителности, като градините Villa Cimbrone, Villa Rufolo и Duomo di Ravello. Ако сте тук между юли и август, не пропускайте събитията по време на ежегодния фестивал на изкуствата.

Ден 8: Майори и Виетри сул Маре

От Равело вземете автобус (35-минутно пътуване) до Майори, един от най-големите градове по крайбрежието. Градът има някои атракции, но истинската причина за посещение е дългият и красив плаж. И тук може да се насладите на истинската италианска кухня, да дегустирате вино или просто да се потопите в гледките.