Жителите на Сан Франциско имат особено силно желание за топиарни дървета (оформени по специфичен начин), както се вижда от снимки, направени от трима различни фотографи.

Един от тях е Марк Алкок, британски фотограф, който след преместването си в Сан Франциско през 2010 г., започва да се интересува от визуалните различия между двете места.

Едно от нещата, които го привличат в Сан Франциско, Лос Анджелис и околните предградия, са къщите и уникалната връзка, която имат те с растенията и природата.

Публикация, споделена от Marc Alcock (@marcalcock) на

"Всяка къща на улицата има своя уникална идентичност", казва той. "Цветът на боята, архитектурните особености и природата работят заедно, за да образуват нещо напълно лично за собственика".

Публикация, споделена от Marc Alcock (@marcalcock) на

Алън У. Джордж открива същото, след като се мести със съпругата си от Нешвил в Сан Франциско.

В серията си фотографии, озаглавени "Култивирани", Алън изследва "опитомените градски растения и опитите на хората да ги контролират и манипулират по понякога тривиални и несъществени начини“.

Съвсем наскоро фотографът Кели Маккейлан споделя изображения в Instagram на внимателно подрязани дървета около квартала си Outer Sunset в Сан Франциско.

Публикация, споделена от kelsey mcclellan (@kelseyemc) на

Някои от тях наподобяват вертикални купчини от помпони, други изглеждат като вихри във фунийки от сладолед.

Публикация, споделена от kelsey mcclellan (@kelseyemc) на