Дълго време се смяташе, че проектът Google Glass е замразен, а самата компания Google е разочарована от идеята за умни очила. Е, сгрешихме.

Оказва се, че през цялото време работата не е спирала нито за минута. Така Google Glass официално се появиха на бял свят с името Glass Enterprise Edition.

Компанията пусна своите очила, но не за широкия пазар, а за компании, които могат да използват пълноценно потенциала на устройството.

Съвсем неотдавна проектът Google Glass даде първи признаци на живот. Неочаквано за мнозина, бе пуснато първото обновление на операционната система за очила преди три години. Бе обновено и приложението-компаньон.

Много хора не придадоха на този факт кой знае какво значение, но се оказа, че Google отдавна провежда закрити тестове на своя продукт в компании, в които се използват очила в работния процес.

Съгласно съобщението на Wired, Google е създала Glass за тези, които действително биха имали полза от тях.

Една от компаниите, които от дълго време е тествала очилата, е Boeing. Днес тя може да сподели своите наблюдения, тъй като продуктът официално е анонсиран. На видеото по-долу е показано как инженери на компанията използват Google Glass.

Glass Enterprise Edition представляват обновена версия. За разлика от Explorer Edition, те поддържат сменяне на лещите и може да се съчетават с различни защитни очила, които се използват в производството.

Това е реализирано за сметка на сменящия се протектор. Освен това новите очила са снабдени с по-бърз процесор, 8-мегапикселова камера и батерия, която осигурява 8-часова непрекъсната работа.

Да ги купите за лична употреба не е възможно, но кой знае … може да ги видите на работното си място.