Ню Йорк не страда от недостиг на хотели (броят им в момента е около 500), но това не пречи на откриването на нови всяка година.

За щастие, много от тези попълнения са впечатляващи със стила си, с ресторантите и с изисканото хранене, с изящни гледки към града и добре обзаведени стаи.

От Аbcnews правят преглед на пет от най-впечатляващите нови хотели, които отвориха наскоро в Голямата ябълка.

Вижте ги и можете да изберете къде да отседнете, ако ви предстои посещение на града.

1. The Beekman, A Thompson Hotel

Заемащ историческа сграда от 19-и век, The Beekman е зашеметяващ луксозен хотел, който отвори през август 2016 г. и съчетава старинния стил със съвременния комфорт.

287-стайният хотел се намира във финансовия център на Манхатън, на пет минути пеша от множество линии на метрото. Стилните стаи и апартаменти са обзаведени с невероятни произведения на изкуството, лъскави мраморни бани, луксозни лампи.

Разполага с два ресторанта и девететажен атриум в бара.

2. Хотел Central Park

Градската версия на 1 Hotel в Маями, този 229-стаен хотел съчетава елегантно обзавеждане с екологичен дизайн.

Разполага с отлично местоположение, близо до южния вход на едноименния парк и на 15 минути пеша от Таймс Скуеър.

Луксозната марка 1 Hotel е екологична компания, която използва практики за устойчивост - от регенерирани дървесни материали и спасени материали до тройно филтрирана вода от чешмата и LED осветление.

Зашеметяващите стаи включват зелени сукуленти, постелки за йога, които могат да бъдат изнесени навън, и машини Nespresso.

Тук има дори лоби-ферма, от където гостите могат да си взимат безплатни плодове.

3. William Vale

Отворен през 2016 година, 183-стайният хотел се намира в квартал Уилямсбърг в Бруклин. 23-етажната сграда предлага прекрасна гледка към Манхатън, Куинс и Бруклин от популярния бар на покрива с обгърната тераса.

Хотелът разполага с модерни стаи, оборудвани с очарователно местно изкуство. Висококачествените удобства включват телевизори с плосък екран, кафе машини Keurig, тоалетни артикули L'Occitane и обзаведени балкони - всичко това с красиви гледки.

Външен басейн функционира тук през летните месеци, а хотелът организира мероприятия, като прожекции на филми и семинари за аранжиране на цветя, организирани на място (обикновено срещу такса).

4. Four Seasons New York Downtown

Този хотел с четири и половина звезди отвори врати през 2016 г. и се отличава с елегантен дизайн. Намира се на 10 минути пеша от обсерваторията, фондовата борса и няколко линии на метрото.

Интериорът е невероятно елегантен и лъскав, с много тъмни облицовки, мрамор, столове и килими в геометричен принт и лъскави метални акценти, но с корпоративната си атмосфера е по-благоприятен за бизнеса, отколкото за туристите.

Всичките 189 стаи и апартаменти са големи (от 400 квадратни метра) и разполагат с удобства, като еспресо машина, големи вани и модерни душове. Уелнес удобствата включват пълен СПА център и закрит басейн, а вечерта може да завършите в стекхаус Wolfgang Puck.

5. Arlo SoHo

Arlo SoHo е стилен, луксозен хотел, който беше открит през 2016 г. в тихия квартал Hudson Square. Бутиковият имот предлага няколко комфортни и елегантни салони, където ще видите хора, работещи на лаптопи или работни групи, отпиващи коктейли - особено във вечери с жива джаз музика.

Цветни библиотеки, сукуленти в саксии и музикални албуми добавят чар към модерния дизайн. Външните тераси с изглед към града са прекрасни през лятото, както и фитнес класове и йога, които често се провеждат тук.

Въпреки че 325 -те стаи са малки, те са свежи и декорирани в минималистични неутрални мебели. Някои дори имат просторни тераси с шезлонги и душ.