Когато се отправите към тематичен парк Дисни, независимо дали е Walt Disney World в Орландо, Дисниленд в Калифорния или някой от неговите различни паркове по целия свят, вероятно знаете плана. Ще се повозите на няколко влакчета, ще ядете в Мики Бар и ще снимате децата с любимите им герои. Но може да изпускате някои невероятни преживявания, без дори да знаете. Ако се вгледате отблизо и попитате наоколо, парковете на Дисни имат свят от тайни, които могат да направят вашата почивка още по-магическа.

Ето само няколко от тях.

Навсякъде има скрити Мики Маус, ако се вгледате внимателно

Следващият път, догато чакате за влакчето, огледайте се и се опитайте да забележите Мики Маус. Вероятно ще го намерите някъде. Има хиляди скрити Мики Маус във всеки парк, а в Орландо има само 1250. Обикновено те приемат формата на триизмерни Мики силуети и се промъкват от персонала на Дисни (наречен "Imagineers") до различни части на парка.

Предполага се, че изграждането им е започнало през 70-те години, когато е бил построен Epcot. Уолт Дисни не е искал паркът да изглежда твърде детински и да има анимационни герои наоколо, поради което е решено да се вмъкнат тези скрити образи.

И има един скрит Мики, който може да видите само веднъж годишно, в точно определено време. Вътре в Малката русалка на Фантазиленд, има пробити три дупки в тавана, които образуват перфектния Мики на обяд на 18 ноември, което е официалния рожден ден на любимия герой.

Питайте за тайни ресторанти

Според Disney Food Blog няколко ресторанта в Disney парковете имат тайни менюта, от които ще ви сервират, стига да го поискате. Например Cove Bar в Дисниленд има тайно меню с коктейли като коктейл "Fun Wheel Wheel" и чай "Neverland".

А в Disney World има тайни начос в Pecos Bill Tall Tale Inn и Café в Magic Kingdom. Той обслужва 6-8 души, струва цели 85 долара, а ресторантьорите ще да ви придружат до специална маса, за да ви сервират начоси.

Посетителите се обличат специално в неофициални тематични дни.

Всяка пролет и есен Дисни феновете се обличат за Dapper Day в парковете в Калифорния и Орландо. От 2011 г. насам хората слагат старовремски дрехи, вдъхновени от времената им, когато гостите са празнували в неделите на 50-те и 60-те.

Можете да резервирате частни екскурзии зад кулисите на парка.

Ако нямате нищо против да харчите допълнително пари и да искате уникална гледка към Дисни, можете да резервирате няколко частни обиколки на тематични части от парковете, които никога не бихте могли да видите по друг начин. Робърт Нийлс, редактор на Theme Park Insider, препоръчва да резервирате обиколка на оранжерията на Epcot, където се отглежда храна, която се сервира в парка. И в павилиона в Epcot можете да плувате с риба и морски бозайници, въпреки че първо трябва да имате сертификат за гмуркане. Така имате възможност за много по-интимно преживяване с парковете, отколкото обикновените гости. Можете да проверите кои обиколки са на разположение на уеб сайта на Дисни.

Има безплатни забавления, за които не знаете.

Имате рожден ден? Годишнина? Първо посещение? Нека просто някой работник в парка (или член на Disney lingo) да разбере и ще получите безплатен бутон. Ако идвате с деца, може да получите безплатни преживявания като обучение за Джедай в "Холивуд Студиос", лични забавление във основа на любим филм. Тук може да вземете и 15 минутен клас за анимации.

Има допълнителни часове за ранобудници или за тези, които си лягат късно

Ако искате да избегнете най-големите тълпи, най-добре е да дойдете в парка рано сутрин или късно вечерта. Ако сте отседнали в хотела тук, можете да се възползвате от допълнителните часове. В Дисниленд това означава, че можете да дойдете в един час по-рано, докато в Walt Disney World може и по – рано или да останете до късно.