Чудили ли сте се някога кои са собствениците на най-големите къщи в света? Или коя е най-голямата къща в САЩ?

Докато много от тези имоти се намират на местата, които бихте очаквали - Калифорния, Флорида, Френската Ривиера ... има няколко, за които може би не сте предполагали. Една от най-големите всъщност е в центъра на Мумбай!

Това са 25-те най-големи къщи в света:

Pensmore (Хайландсвил, Мисури)

Собственост на Стив Хъф, тази крепост е толкова здрава, колкото и голяма. Всъщност, тя може да издържи всяко нападение или катастрофа, която можете да си представите.

The Haileybury House (Хайлебъри, Канада)

Смята се, че това е най-голямата къща в Канада, но е недовършена. Освен това е доста отдалечена. За да стигнете до там, ще трябва да преминете половината път до залива Хъдсън от Торонто.

Fleur de Lys (Лос Анджелис, Калифорния)

Това имение е построено по модел на Версайския дворец по времето на Луи XIV.

Xanadu 2.0 (Медина, Вашингтон)

В допълнение към всичко, което може да притежава едно мега имение (големи стаи, луксозни екстри, отопляеми пътища), Xanadu 2.0 разполага с плувен басейн с подводна музикална система. Това е къщата на Бил Гейтс... какво очаквате?

Updown Court (Уиндълхем, Англия)

Тази резиденция в калифорнийски стил е най-скъпият частен дом в света. Само отопляемата мраморна алея струва над 3 милиона долара.

Замъкът Хърст (Сан Симеон, Калифорния)

Разположен на легендарната брегова линия на Калифорния, този замък става национален парк, след като собственикът му Уилям Хърст умира през 1951 г.

Biltmore Estate (Ашвил, Северна Каролина)

Построен в края на 1800 г. от Джордж Вашингтон Вандербилт II (няма връзка с Джордж Вашингтон), този имот все още е най-голямата частна собственост в САЩ.

Maison de L’Amitie (Палм Бийч, Флорида)

Това масивно имение е обновено от Доналд Тръмп и след това е продадено на руски милиардер Дмитрий Рибольовлев за близо 100 милиарда долара.

По това време това беше най-скъпата продажба на жилищни имоти в историята на САЩ. Дмитрий, в крайна сметка, разруши къщата.

Oprah’s Estate (Монтесито, Калифорния)

Това имение, разположено на 42 акра, дори носи името на легендарната водеща.

Villa Leopolda (Villefranche-sur-Mer, Франция)

Този огромен имот на Френската Ривиера имаше няколко собственици, последните от които бяха заети да се съдят помежду си за пари и вещи. Но един забавен факт - вилата има 50 градинари за 20 акра земя.

La Reverie (Палм бийч, Флорида)

Палм Бийч е дом на някои от най-богатите хора на планетата, но няма да повярвате кой притежава една от най-големите къщи в квартала ... фризьор. Добре, но как?

Съндър Милър е съосновател на козметичните продукти Matrix Essentials.

The Manor (Лос Анджелис, Калифорния)

По време на едно от посещенията му в Калифорния, това имение в Лос Анджелис бе домакин на принц Чарлз. Първоначално то принадлежи на Канди и Аарън Спелинг, но след смъртта на Аарън съпругата му го продаде за 90 млн. долара.

Имението на Майкъл Дел (Остин, Тексас)

Този хълмист имот е известен като "замъкът", благодарение на високите стени и сигурността.

Белият дом (Вашингтон)

Това място не се нуждае от представяне, но само един факт – за да се покрие фасадата му, са нужни над 2000 литра боя.

Toprak Mansion (Лондон, Великобритания)

Този пищен имот има турска баня за 20 души и стъклен асансьор.

Замъкът Уинсдор

Построена през 11-и век, след Норманското нашествие в Англия, тази кралска резиденция е най-големият обитаван замък в света, както и най-дълго окупираният замък в Европа.

Версай (Ориндж Каунти, Флорида)

Дейвид Сийгъл трябваше да отложи строителството на огромния си дом, когато голямата рецесия доведе икономиката до забавяне. След това обаче изграждането се възстанови. Споменахме ли, че това чудовище има 30-местен подземен гараж?

Замъкът Каролайдс (Хилсбъроу, Калифорния)

Включено в Националния регистър на историческите места, това 98-стайно имение е пример за дизайна на американския възрожденски стил.

Nottoway Plantation (Уайт кесъл, Луизиана)

Построен от Джон Хампдън Рандолф през 1859 г., Nottoway Plantation е най-голямата все още неподвижна плантация на юг.

Istana Nurul Iman (Бруней)

Собственик на султана Хасанал Болкиа, името на това имение се превежда като "Дворецът на светлината на вярата". Той има гараж за 110 автомобила.

The Pritzker Estate (Лос Анджелис, Калифорния)

Проектиран от архитектурна фирма в Париж, този имот има мазе на две нива, боулинг алея и дори определена стая за оформяне на прически.

Fairfield Pond (Сагапонак, Ню Йорк)

Не е изненадващо, че най-голямата къща в Хемптънс ще бъде в нашия списък. Имението на инвеститора Ира Ренърт включва гореща вана, за която се говори, че струва $ 150 000.

Мар-а-Лаго (Палм Бийч, Флорида)

Това имение беше известно като зимния Бял дом, а след като 114-стайният имот в крайна сметка е закупен от Доналд Тръмп, името му е съвсем на мястото си.

Замък Оека (Хънтингтън, Ню Йорк)

Може да познаете огромното имение на Ото Херман Кан. Той служи като фона на много холивудски филми, телевизионни предавания и екстравагантни събития.

Антила (Мумбай, Индия)

Една от най-големите къщи в света всъщност е небостъргач в центъра на Мумбай. Петият най-богат човек в света - Мукеш Амбани, построи тази кула за своето малко семейство от 5 члена. Тя има персонал от над 600 души.