Един от най-скъпите имоти, обявени за продажба в Маями, не е новопостроено имение или ексклузивен пентхаус. Става дума за земя от 30 декара в залива Бискейн.

Хулио Иглесиас, един от най-успешните певци в света, продава четири парцела на остров Индиан крийк за 150 млн. долара. Земята, която беше обявена за продажба в петък, има изглед към залива и частен док.

Земята се намира в западната част на острова, която е една от най-желаните, казва агентът по недвижимите имоти Джил Херцбърг от имотната агенция Jills в Маями Бийч. „На западната страна получавате залеза. Освен това водата е по-широка“, казва Херцбърг.

Остров Индиан крийк е един от най-скъпите в Маями и на него има само 35 недвижими имота. Сред жителите му са немалко звезди, поради което Forbes го нарече преди време „бункера на милиардерите“. Сред обитателите му са финансистът Едуард Лампърт, бившият треньор на отбора по американски футбол Маями долфинс Дон Шула, бизнесменът Карл Айкан и супермоделът Адриана Лима.

73-годишният Иглесиас ще запази дома си на острова, който купи през 2012 г. за 15.2 млн. долара, съобщават брокерите. Освен това той ще купи още четири парцела с намерението да построи домове за децата си, включително за сина си Енрике.

Иглесиас купи първия си имот на острова през 1978 г. и не е ясно колко е платил за допълнителната земя. Но дори известните бащи невинаги знаят какво искат децата им. Нито той, нито децата му прекарват толкова време във Флорида, колкото той очакваше.

„Прекарвам само два месеца в годината в дома си в Индиан крийк, но нямам време да строя, както си мислех преди четири години“, каза Иглесиас пред Miami Herald. Негови представители не отговарят засега на молбите за коментар.

Индиан крийк вилидж е една от най-защитените общности в САЩ“, казва Джил Ебер от имотната агенция Jills. То има собствени полицейски сили, които патрулират не само по улиците му, но и по вода. Островът е достъпен по малък мост.

„Това е идеалното място за построяване на наистина прекрасен дом. Никъде другаде не можете да откриете толкова красив, престижен и сигурен имот“, казва Ебер.

Всички къщи на острова са на вода и има частно голф-игрище с 18 дупки и клуб в центъра. Островът се намира на няколко минути пеша от луксозни магазини и ресторанти и на около 20 минути с кола от оживения Саут бийч.