Филмът Ла Ла Ленд се оказа много успешен за Ема Стоун. Едва на 28 години, тя се превърна в най-добре платената актриса в Холивуд, като за последната година е заработила 26 млн. долара, преди данъци.

Голяма част от тези доходи идват от филма мюзикъл, заради който тя спечели и Оскар за Най-добра женска роля. Глобалните приходи на филма възлизат на 445.3 млн. долара.

6 years of Crazy, Stupid Love for these two. @gettyentertainment

A post shared by Hollywood Reporter (@hollywoodreporter) on

Челната тройка се оформя от Дженифър Лорънс, която в предходните две години бе номер едно в класацита. Тази година приходите й са наполовина от тези за 2016 г., или 24 млн. долара.

Ако изключим филма „Игрите на глада“, по-голяма част от доходите на Лоурънс идват от трилъра „,Майка!“, от „Червеното врабче“, както и от дългогодишния й рекламен договор с Dior.

По-нататък в класацията се нареждат Мелиса Макарти (номер 4 с 18 млн. долара) и Мила Кунис (номер 5 с 15.5 млн. долара).

10-те най-високо платени актриси в Холивуд са заработили общо 172.5 млн. долара в периода 1 юни 2016 – 1 юни 2017 г., преди данъци и такси.

Британската актриса Ема Уотсън, която заема шестата позиция, е единственият нов участник в класацията през тази година, след като депозира чека си от „Красавицата и звяра“, който генерира 1.26 млрд. долара приходи в световен мащаб, и е лидер по този показател от началото на годината.

Уотсън успява да спечели 14 млн. долара по време на отчетния период на Forbes.