Пробвали ли сте да нямате достъп до телевизор или до интернет? Това са елементи от ежедневието, които сякаш са неразделна част от него.

Знаете ли какво ще се случи, ако се откажете от тях? Предлагаме поне 5 поледствия:

1. Ще четете повече

Много хора искат да четат преди лягане. Необходими са само няколко страници, за да се насладите след това на добър сън. Когато обаче по телевизията върви интересен сериал, книгата лесно остава на заден план. С течение на времето забравяте интереса си към четенето.

2. Ще бъдете по-организирани

През уикендите ще забележите, че имате предостатъчно време, за да отметнете всички най-належащи задачи. Няма да губите ценно време. Ще подредите гардероба си, ще изгладите, ще планирате цялата работна седмица напред.

3. Ще обогатите културния си живот

Вместо да гледате телевизия, свалете си приложение за учене на чужд език. В наши дни има много такива. Заложете определена цел за деня. Един урок в Duolingo продължава 5 минути.

4. Ще тренирате повече

Тъй като няма да се заседявате пред телевизора, ще имате повече време за излизане или пък за тренировка в домашна обстановка.

5. Ще учите повече

Макар по телевизията да дават доста документални филми, там не можете да откриете цялото знание, към което проявявате интерес.