Ако поискате автограф от херцогинята на Кеймбридж, тя ще бъде принудена да ви откаже учтиво. Но Катрин не е единственият член на кралското семейство, която ще отхвърли молбата ви, пише британският вестник Daily Express.

Принц Хари, принц Уилям и дори кралица Елизабет Втора нямат право да подписват автографи. Дългогодишното правило е в сила за всички кралски особи заради риска подписът им да бъде фалшифициран.

Това е само едно от дълъг списък с правила, които кралските особи трябва да следват. Принц Чарлц отговаря на молби за автограф със: „Съжалявам, не ми позволяват да правя това“.

Той обаче нарушил протокола през 2010 г., когато подписал автограф за жертва на опустошителни наводнения.
Престолонаследникът написал „Чарлз 2010“ върху парче хартия, но не е правил нищо такова в следващите години.

Единственият автограф, на който херцогинята на Кеймбридж има право, е този около шията й. Макар че не я носи през цялото време, Катрин притежава огърлица на Merci Maman със златен диск, върху който са изписани думите: „Джордж Александър Луис“.

Катрин притежава и по-малко колие, върху което е гравирана буквата W за Уилям, както и колие във формата на малко момче. Според Mirror сестрата на херцогинята Пипа й купила огърлицата през 2013 г. като спомен за раждането на сина й принц Джордж.

Защо херцогинята на Кеймбридж винаги има лепенка на ръката си?Явно съпругата на принц Уилям не е имунизирана от случайни порязвания

Но бижуто има и допълнително значение. Принцеса Даяна носила сходна огърлица, която й била подарена от принц Чарлз, и тя включвала думата „Уилям“, гравирана в предната част.

В публикация в блог за огърлицата Merci Maman обяснява: „След раждането на принц Уилям през 1982 г. принц Чарлз подари на Даяна колие, гравирано с името на новородения им син, което тя винаги носеше близо до сърцето си.

През 2013 г. Пипа Мидълтън продължи тази семейна традиция, като подари на сестра си Кейт, херцогинята на Кеймбридж, нашата персонализирана огърлица за херцогинята по повод раждането на принц Джордж“.