Шансовете определено не са на тяхна страна и възлизат на 300 към 1.

На имотен пазар, толкова горещ като този в Хонконг, обаче това не е достатъчно, за да спре около 1 300 купувачи на жилище да опитат късмета си за едва четири апартамента в комплекса Parc City.

Според местните имотни агенти, около 1 000 от кандидат-купувачите преследват един-единствен апартамент.

"Това показва в какво състояние е пазарът. Около 80% от тези хора преследват един малък апартамент с две спални, който струва 6 млн. хонконгски долара (766 700 долара)," казва Сами По, главен изпълнителен директор в отдела за жилищни имоти на Midland Realty, цитиран от CNBC.

"Повечето от тях просто си пробват късмета. Това е като да удариш джакпота от Mark Six," добавя той, визирайки популярната лотария в Хонконг.

В 9 часа сутринта днес дълга опашка от кандидат-купувачи започна да се сформира пред офиса по продажби в Nina Tower, където компанията предложи четирите апартамента за препродажба, след като първоначалните купувачи се отказаха.

След като бяха платили депозити, имената на кандидат-купувачите бяха разиграни на лотария, за да се разбере кои от тях ще заживеят на този желан адрес.

Четирите апартамента, чиято площ варира от 40 кв. м до 79 кв. м, бяха продадени за първи път на 25 август, но тогава не се стигна до финализиране на сделките. Всеки от първоначалните купувачи е трябвало да плати между 6 млн. (766 700 долара) и 14.4 млн. хонконгски долара (1.84 млн. долара).

Най-търсеното от всичките жилища е най-малкото, което се препродаваше на оригиналната му цена.

Един от първоначалните купувачи се бе оттеглил от сделката за 6.04 млн. хонконгски долара (771 830 долара) за апартамента с площ от близо 40 кв. м на 15-ия етаж в Кула 8 от комплекса, с което губи и депозита си от 300 000 хонконгски долара (38 335 долара).

За купувачите, желаещи да платят в брой, продажната цена бе свалена до 5.89 млн. хонконгски долара (752 660 млн. долара).

От Chinachem обавиха, че лотарията за избиране на новите собственици е приключила до ранния следобед.

Според По, малцина са били хората на опашката, която са искали да купят апартаментите с цена от над 14 млн. хонконгски долара.

Най-голямата сделка, от която предишните купувачи се отказали, е за апартамент на 45-ия етаж в Кула 5 на стойност 14.4 млн. хонконгски долара (1.84 млн. долара). Така предишният купувач е изгубил и депозита си от 720 000 хонконгски долара (92 000 долара).

Тези четири апартамента бяха пуснати за повторна продажба, след като от Chinachem бяха обявили, че са продали всичките 953 жилища на стойност 9 млрд. хонконгски долара (1.15 млрд. долара), в Parc City само за два уикенда.