Apple се опитва да влезе в телевизионната и киноиндустрията и за тази цел може да се наложи да ползва услугите на определен измислен таен агент, за да заздрави позициите си в Холивуд.

Технологичният гигант ще наддава за правата за разпространение на филмите от поредицата за Джеймс Бонд, информира Hollywood Reporter.

Компанията производител на iPhone ще се присъедини към дългия списък от влиятелни кандидати за придобване на правата за разпространение на поредицата филми, сред които са Amazon и Warner Bros.

Технологичните компании Amazon и Apple обаче може би са готови да надвият в наддаването холивудските играчи като Warner Bros, според изданието.

Правата над филмите за Джеймс Бонд може би струват между 2 млрд. и 5 млрд. долара, според публикацията и това не включва правото за евентуалното създаване на телевизионен сериал за легендарния агент 007. Следващият филм за Джеймс Бонд, отново с Даниел Крейг в главната роля, се очаква да излезе през ноември 2019 г.

Британската продуцентска компания Eon контролира правата над поредицата филми заедно с MGM. Последният филм за Джеймс Бонд "Спектър," бе разпространяван от Sony. Сключеният през 2011 г. договорът за със Sony за разпространение на два филма обаче изтече през 2015 г.

Преговорите от страна на Apple се водят от наетите наскоро Зак ван Амбург и Джейми Ерлихт, които до юни заемаха ръководни длъжности в Sony Pictures Television.