Искате ли да научите английски език? Тогава какъв по-добър модел на подражание от първата дама на САЩ Мелания Тръмп бихте могли да си изберете?

Нейният лик бе използван в редица билборди на предлагащо чуждоезиково обучение учебно заведение в Загреб, Хърватия.

"Само си представете колко далече можете да стигнете, ако знаете малко английски език," е изписано на билбордовете на Americki Institut (Американския институт), като до надписа има снимка на г-жа Тръмп на фона на американското знаме.

Институтът публикува снимка на един от билбордите в Twitter с надпис под нея: "Вече сме в играта с билбордовете."

В писмо до CNBC Ивис Бурич, която отговаря за комуникациите в института, е заявил, че Мелания Тръмп, която е от Словения, е била избрана за рекламната кампания в лицето си на "най-разпознаваемия емигрант в САЩ от този регион".

Това не е замислнено като политическо изявление, добавя тя. "В никакъв сличай това не е някакво политическо послание. Двусмислено е и предполагаме, че става за завързване на разговор, но нищо повече."

Институтът купува пет билбордове, но в момента има само два, тъй като поради валежи останалите три не са били поставени, а според Бурич целта на рекламата е да насърчи емигриращите хървати да учат английски език.

"Десетки хиляди (може би стотици) напускат страната и отиват да живеят на места, като Ирландия, Австралия, Канада и САЩ, в търсене на по-добро заплащане. За тези, които остават, пък основната индустрия на Хърватия е туризмът.

Затова в момента важността на английския език и това да бъде научен добре никога не е била по-голяма тук, в Хърватия," казва Бурич.