Някогашната поп пънк звезда Аврил Лавин най-накрая победи в нещо, но едва ли ще бъде особено щастлива от това.

Канадската изпълнителка беше обявена за най-опасна звезда в интернет за 2017 г.

Компанията за киберсигурност McAfee оповести, че Лавин, чийто последен албум излезе през 2013 г., е звездата, при която има най-голям риск потребителите в интернет да бъдат пренасочени към сайтове с опасно съдържание.

Търсенето на Лавин в интернет носи 14.5% шанс потребителите да попаднат на страница съдържаща потенциална онлайн опасност, като вирус или malware. Шансът за нещо нередно скача дори още повече - до цели 22%, при търсене на безплатни песни в mp3 формат, свързани с нейното име.

На второ място в подреждането на McAfee се нарежда Бруно Марс, следван от Карли Рей Джепен, Зейн Малик, Селин Дион и Келвин Харис. Чак на 7-ма позиция се намира Джъстин Бийбър, като след него са Шон „Диди“ Комбс, Кейти Пери и Бионсе, която допълва топ 10 в класацията.

През 2013 г. Аврил Лавин бе на 2-ро място в същото подреждане. Тогава тя беше на върха на славата си, но през последните няколко години излезе от светлината на прожекторите, тъй като се разболя от лаймска болест.

McAfee излиза с предположение защо Лавин се намира на чело в тазгодишната класация. Според компанията това се дължи на слуховете за появата на нов албум, филмът за нея на E!Online и интернет конспирациите, че тя е заменена от нейна двойничка.

Лавин е и първата дама музикант, която заема челното място. През 2016 г. на първо място бе комикът Ейми Шумър. През 2015 г. това бе холандският DJ Армин ван Бюрен.

Подреждането на McAfee има за цел да постави фокус върху кликането на подозрителни линкове в интернет. Компанията предупреждава потребителите да бъдат внимателни, когато теглят съдържание от мрежата.

Подреждането е изготвено на база данните на търсачките Google, Bing и Yahoo.