Братът на покойния Пабло Ескобар изпрати смразяващо съобщение до Netflix с предупреждение да си набавят „наемни убийци” за охрана. Повод за тази заплаха е сериалът на компанията Narcos, който е посветен на живота на Пабло Ескобар.

Съобщението идва само седмица, след като 37-годишният Карлос Муньоз Портал, асистент на продуцента на сериала, беше застрелян в Мексико, докато търси нови места за снимки на продукцията.

В ново интервю за The Hollywood Reporter 71-годишният Роберто Де Хесус Ескобар (преди познат като „шеф на убийците”), се изказва сурово срещу Netflix.

„Не искам Netflix и никоя друга компания да снима филми в Меделин или Колумбия, които се свързват с мен или моя брат Пабло, без разрешението на Escobar Inc”, казва той. „Много е опасно. Особено без нашата благословия. Това е моята страна”, добавя Роберто Ескобар.

Попитан какви мерки трябва да предприеме Netflix за защита на екипа си, стоящ зад Narcos, той отговаря: „Трябва да елиминирате всички заплахи. Когато веднъж бях в джунглата, носих торба с 2 млн. долара от по 100-доларови банкноти. Армията търсеше мен и Пабло по това време.

Внезапно започна да се стреля. Двамата, аз и Пабло, заедно с няколко охранители, започнахме да тичаме, стигайки до малък воден канал, където избягахме, плувайки. Всичко това направихме без оръжие. Ако имаш интелект, не е необходимо да използваш оръжия. Ако нямаш, тогава трябва. В такъв случай Netflix трябва да си осигурят наемни убийци за охрана на техните хора”, казва Ескобар.

През миналата година Роберто Ескобар поиска 1 млрд. долара от сериала за използването на лика на брат му без разрешението на семейството. Сега той заплашва с предприемането на правни действия за закриване на „това малко шоу”.

„Netflix са уплашени. Изпратиха ни дълго писмо, с което ни заплашват. Сега сме в разговори с тях чрез нашите адвокати Browne George Ross LLP, за да получим плащането на нашите 1 млрд. долара. Ако не ги получим, ще закрием тяхното малко шоу”, казва Роберто Ескобар.

„Виждате ли, ние притежаваме търговските права над всички наши имена и за бранда Narcos. Аз не си играя сред хората в Силициевата долина. Те имат техните телефони и добри продукти. Но не познават живота и никога не биха оцеляли в джунглата на Меделин или Колумбия. Аз го направих”, казва Ескобар.

“Трябвало е майките им да ги оставят в утробата си. Това казваме на хора като тях, когато идват в Колумбия”, добавя той.